INSIDER

Dunai hajóbaleset: megrendítő hírt közölt a TEK az áldozatokról

Nagy erőkkel keresnek még három utast, a körülmények azonban nagyon megnehezítik a munkálatokat.
  • Szerző: Ripost

Tegnap este Budapesttől 100 km-re, Madocsánál találtak meg egy áldozatot, így még három személyt keresnek a Dunán hajóbalesetet szenvedett Hableány utasai közül. Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ osztályvezetője azt mondta, hogy

csoda lesz, ha mindenkit megtalálnak ilyen körülmények között.

A Duna erős sodrása, a magas vízállás, a víz alatti sötétség nagyon megnehezítette a hajótest kiemelését, mely 13 órán át tartott, és az áldozatok megtalálását, akik közül többen kirepülhettek az ütközés és a gyors lemerülést követően a kitört ablakokon át és a víz sodrása által - magyarázta az ATV Start műsorában. Az eltűnt áldozatok felkutatását dupla erővel végzik folyamatosan, helikopterekkel, mentőhajókkal, civil és nemzetközi segítséggel.

Mivel a vízszint egyre csökken, így nagyobb az esély, hogy a felszínre kerülnek a holttestek - jegyezte meg Jasenszky, és elmondta, hogy Szerbiába is elutaztak a TEK munkatársai, és minden olyan területet biztosítanak, ahol lehetőség van arra, hogy bármi fennakadhasson.
 
Az is kiderült, hogy a Hableány kiemelésekor a TEK pszichológusai is jelen voltak és támogatták az ott dolgozókat, valamint az áldozatok rokonait. Az osztályvezető arról is beszélt, hogy mindenképpen támogat mindenféle elismerést, amit a mentésben résztvevők kaphatnak, mert nagyon kiérdemelték, és szükség is van rá, mert akkor érzik igazán, hogy a feladatukban elismerik őket.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?