INSIDER

Drogosan okozott halálos balesetet, itt az ítélet!

A bódult sofőr két utasa is szörnyethalt.
  • Szerző: Ripost

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt, mint visszaesőt, öt év börtönbüntetésre és nyolc év járművezetéstől eltiltásra ítélt első fokon a Győri Járásbíróság egy férfit, aki tavaly februárban balesetet okozott és két utasa meghalt – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elkövetéskor 28 éves férfi amfetamint és metamfetamint is fogyasztott, majd az M1-es autópályán Hegyeshalom felé hajtott óránkénti 125-135 kilométeres sebességgel. A 110-es kilométer közelében utolért egy kisteherautót, de figyelmetlensége miatt nem lassított, hanem balra kormányzással próbálta elkerülni az ütközést, ám az autó jobb eleje nekicsapódott a kisteherautó bal hátsó részének.

Képünk illusztráció

A vádlott autójában utazó két utas a helyszínen meghalt, a kisteherautó vezetője és a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlottat korábban halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt három év szabadságvesztésre ítélték és öt évre eltiltották a vezetésétől. Szabadulása után a férfi járművezetési utánképzési kötelezettségének nem tett eleget, és a baleset előtt három, utána pedig két alkalommal is eljártak vele szemben a rendőrök eltiltás hatálya alatti vezetés és engedély nélküli vezetés miatt.
A Győri Járásbíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosításért fellebbezett, valamint indítványozta a férfi letartóztatását.

 

És ezeket olvastad már?