INSIDER

Drámai részletek a siklóernyősök haláláról: a család láthatta mi történik

Együtt kezdték nemrég a siklóernyős tanfolyamot, és együtt halt meg a két szentesi barát, akik fához kötözték magukat a gyakorláshoz...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szentesen egy 36 illetve egy 46 éves férfi halt szörnyet, miután siklóernyőjükkel földbe csapódtak. A két férfi gyakorolni akart az ernyővel, és mivel erős szél fújt, úgy döntöttek, a fához kötve lebegnek majd. Azonban épp ez okozta a vesztüket.

Körülbelül 40 kilométeres szél volt. Úgy tudom, tapasztalt, tanult ernyősök ilyenkor nem veszik elő a felszerelésüket. Rettenetes, ami történt, el nem tudom képzelni, mi vitte rá őket – mondta a Borsnak egy a balesetről informált, helyi férfi.

A erős szél mindkét ernyőst felkapta, és a kötelük egyszer csak elszakadt, s a magasban hirtelen tehetetlenné váltak.

A két férfi régóta jó barát volt, a lap szerint csak néhány hete kaptak kedvet komolyan a sport kitanulásához. Együtt iratkoztak be egy siklóernyős tanfolyamra.

A szörnyű balesetet ráadásul egyikük családja végig is nézte, ugyanis az ő házuk melletti mezőn gyakoroltak. A takaros kis tanyán élő, köztiszteletben álló D. család azonban nem akart nyilatkozni. Egy feketébe öltözött, megtört fiatal nő annyit mondott, a balesetben érintett volt az élettársa, de nem kíván beszélni róla. A rendőrség az ügyben légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?