INSIDER

Drámai fordulat az eltűnt villanyszerelők ügyében: retteg a család

Egyre rosszabb lelkiállapotban van a húsvétkor eltûnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán családja. Attól tartanak, hogy hamarosan hazaengedhetik a gyanúsított férfit.
  • Szerző: Ripost

Mácsik Zoltánról március 31. óta senki nem tud semmit, az utolsó biztos információ vele kapcsolatban, hogy kora reggel találkozott volt munkaadójával az abdai benzinkúton: azután eltűnt. A rendőrség egykori főnökét gyanúsítja a férfi megölésével. É. Imre jelenleg előzetes letartóztatásban van, ha a bíróság úgy dönt, a karácsonyt már otthon töltheti, házi őrizetben.

Bevallom, hogy az idő előrehaladtával anyuval kezdünk idegroncsok lenni, ezt a bizonytalanságot képtelenség ép ésszel elviselni – mondta megtörten a Blikknek az eltűnt villanyszerelő lánya, Adrienn. – Hét hónapja azon agyalunk, hogy apuval mi történhetett, és ha tényleg él, ahogy a gyanúsított állítja, merre lehet? Hova induljunk, hogy segítsünk neki? A világ végére is elmennénk, ha tudnánk, merre kell indulnunk. Nem bolondultunk meg: pontosan tudjuk, hogy azzal is számolnunk kell, hogy apu már nem él. Néha úgy gondolom, hogy életem legborzalmasabb pillanata lenne, amikor ezt hivatalosan közlik velem, de talán mégis könnyebb, mint az a bizonytalanság, amelyben hosszú ideje élünk – árulta el Mácsik Adrienn.

Mácsik Zoltánon kívül egy másik villanyszerelőnek is nyoma veszett: Orlik Vilmost 2015 óta hiába keresi családja, ő sem ad életjelet magáról. Mielőtt nyoma veszett, ő is É. Imrével találkozott.

Ha a védencemmel szembeni megalapozott gyanú gyengül, nem tartom kizártnak, hogy enyhébb kényszerintézkedést rendel el a bíró – közölte dr. Bagó Ottó, aki É. Imre jogi képviseletét látja el.

A hatóság már korábban ellenőrizte, hogy É. Imre személyi körülményei adottak-e a házi őrizet elrendeléséhez.

Nagyon szörnyű lenne a tudat, hogy ezt a férfit kiengedik a rácsok mögül, erre gondolni sem szeretnék – reagált Mácsik Adrienn.

És ezeket olvastad már?