INSIDER

Drámai fordulat az eltűnt maglódi vállalkozó ügyében: Ez történt valójában?

Sokak szerint elképzelhető, hogy hamis nyomot hagytak maguk után az emberrablók, erre pedig jó okuk lehetett.
  • Szerző: Ripost

Rettegnek Pintér Gyula rokonai és barátai: a maglódi vállalkozó pontosan két héttel ezelőtt tűnt el, továbbra sem tudnak róla semmit.A férfinak a kutyájával együtt veszett nyoma, de az ebet május 15-én, öt nappal a férfi rejtélyes eltűnése után megtalálták Szlovákiában. Az állat előkerülése reményt adott, hátha Gyulának is gyorsan a nyomára akadnak, ám nem így történt. 

"Az ismerősök körében ezerféle teória kering. Sokan továbbra sem hiszik el, hogy ez megtörténhetett, mások elméleteket gyártanak, sokszor elég vadakat is" – kezdte a férfi egy jó ismerőse a Blikknek.

"Az egyik ilyen elmélet szerint a kutya megtalálása, pontosabban a helyszín, ahol előkerült, csupán félrevezetés: azaz szerintünk nem a szlovákoknál kell keresni Gyulát" – árulta el félve a férfi.

"Egy emberrabló nem lehet annyira amatőr, hogy a kutyát vagy a telefont otthagyja, ahol az esetleges bűncselekmény történt, hiszen akkor a rendőrök is hamar rátalálhattak volna már" – fejtegette a helybéli ismerős. 

A férfi elmondta, hogy Gyula számára valószínűleg nem lehetett ismeretlen az elrablója, hiszen a műhelyét és munkásságát a világon szinte mindenütt ismerték, még Amerikából is érkeztek hozzá ügyfelek luxusverdáikkal.

"Makulátlan ember volt, káros szenvedélyek nélkül. A családjának, a kutyájának és azoknak a bődületes autóknak élt. Komoly tiszteletet vívott ki magának" – mondta az ismerőse, aki szerint minden nappal egyre kevesebb az esély arra, hogy Gyulát épségben megtalálják, de a férfi szerettei és rokonai nem adják fel a reményt.

Az autósport világában is jól ismerik Pintér Gyula nevét. A többszörös autocrossbajnok Antal István azt nyilatkozta a Borsnak, hogy szerinte kizárt, hogy az eltűnt vállalkozónak köze lenne az alvilághoz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?