INSIDER

Dráma: A mentőket várta koronavírus-tesztje miatt Éva, amikor kilakoltatták

Az asszony hiába könyörgött, hogy legalább a mentőket várhassa meg.
  • Szerző: Ripost

Nem elég a rettegés a kórtól, még az otthonát is elvesztette: kilakoltatták a koronavírus-tesztre váró 66 éves Kiskorényi Gézáné Évát, aki épp a mentőket várta, amikor rendőri kísérettel megérkezett a végrehajtó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

„Egy hete lázas vagyok esténként, ráz a hideg és nincs erőm. A háziorvosom pénteken megrendelte a tesztet, a mentők mostanra ígérték, hogy jönnek. Az utcán ücsörögjek, ha kiraktak? Legalább a tesztelést várják meg!„ – kérlelte a végrehajtót a kabátban és kendőben is lázasan vacogó asszony, mindhiába.

„Az, hogy valaki koronavírus-tesztre vár, a jogszabály szerint nem teszi lehetővé az eljárás elhalasztását. Az sem lenne halasztási ok, ha már levették volna a mintát és már csak az eredményre várna. Csak ha a koronavírus-fertőzés igazoltan megállapítható és elrendelték a házi karantént, csak abban az esetben állna módomban elhalasztani az eljárást” – citálta az ide vonatkozó jogszabályokat Varga Levente Árpád végrehajtó, aki rendőrökkel a sarkában a verandáig követte Évát.

„Jöjjenek csak be, remélem, megbünteti magukat az Isten és megkapják a vírust mindannyian tőlem! Meg is érdemlik, mert ennyi emberség nincs magukban” – szórta átkait megkeseredetten a nő, miközben a hatóság emberei követték őt a házba. A konyhában elpityeredett, csak pár dolgot pakolt össze egy szatyorba.

Éva tíz éve két ingatlanra felvett 36 millió forintot, állítja, hogy zsarolták miatta. Visszafizetni viszont a nyugdíjából esélye sem volt. A bank 8 millió forintért szerezte meg a házat, az idős asszony pedig otthontalanná válva átmenetileg rokonokhoz költözött – írja a Blikk.

És ezeket olvastad már?