INSIDER

Dráma a Balatonon: már nem először történt ott tragédia, ahol a jászberényi testvérpár megfulladt

Egy internetező teljesen megdöbbent, amikor meglátta, hogy a jászberényi testvérek éppen ott haltak meg, ahol húsz évvel ezelőtt nagybátyja.
  • Szerző: Ripost

Az egész országot megrázta a hír, hogy tegnap Alsóbélatelepnél megfulladt egy jászberényi testvérpár. A 13 és 17 éves fiúk holttestét órákon át kutatták a mentők, a második gyermeket négy szonáros hajó kereste.

„A második gyermeküket körülbelül egy órával ezelőtt találtuk meg holtan. Ezek nem azok a szép napok, ami miatt az ember vizimentővé válik” – mondta el Bagyó Sándor vízimentő az ATV műsorában vasárnap este.

Jászberényi testvérpár

Fontos ismerni a vizet, amiben fürödni szeretnénk Fotó: Markovics Gábor

A vízimentő arra is kitért, hogy a déli part sajátossága, hogy bár biztonságot ad a part közeli sekély víz, de onnan mindössze pár méterre a helyiek által marásnak nevezett, hirtelen mélyülő árok húzódik, ami nincs kijelölve.

„Az elmúlt 20-30 évben is volt sajnos szerencsém ilyen esetekhez” – mondta Bagyó a műsorban. Szavait sajnos olyan is megerősítette, aki érintett korábbi, szintén ott történt tragédiában.

„Hihetetlen, hogy nagybátyám 20 éve pont ugyanott tűnt el! Én meg bátyámmal ugyanígy ott voltunk, nap mint nap! Isten nyugosztalja őket! – írta egy férfi a tragédia láttán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?