INSIDER

Az igazság napja: ennyit kapott M. Richárd, a Dózsa György úti ámokfutó

A mai napon jogerős ítélet született az ügyben.
  • Szerző: Ripost

M. Richárdot tavaly nem jogerősen négy év fogházra ítélték és végleg eltiltották a vezetéstől, és házi őrizetbe került. Egy hét múlva már jogosítvány nélkül vezetett, két hónapra rá a korlátozások és a házi őrizet ellenére edzőterembe ment. Ma megtartották a tárgyalását a Dózsa György úti baleset ügyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI / Mónus Márton

„Hat éve tettem egy butaságot, megvertem egy futárt„ – mondta ma az utolsó szó jogán M. Richárd. „Elnézést kértem tőle, sajnálom, hogy elragadott a hév. Elismertem a gyorshajtást, amiért most itt vagyok. Nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon sajnálom, egész életemben végigkísér, ami történt. Időközben elhunyt az édesanyám, a nagymamám, szívműtétem volt. Hat hónap magánzárkában volt időm átgondolni, feldolgozni a történteket. Kérem a bíróságot, a tevőleges cselekményeimmel arányos ítéletet hozzon.”

M. Richárdot végül 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Fővárosi Törvényszék. Az eddig letartóztatásban töltött időt beszámítják a büntetésbe – írja a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?