INSIDER

Döntöttek: nem szabadul a magyar bérgyilkos

Rácsok mögött marad a csantavéri bérgyilkos. A bíróság tart attól, hogy újra ölne.
  • Szerző: Ripost

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal, november 20-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen Magyarországon és Hollandiában emberölések és más bűncselekmények miatt van folyamatban büntetőeljárás.

D. Csaba 2018 szeptemberében tizenegy kiló kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögött találkozott. Kokain helyett édesítőszert tett a csomagokba, amiket autóval vitt a találkozóra. Amikor a sértett a csomagok tartalmát ellenőrizni akarta, a gyanúsított fejbe lőtte, a holttestet egy közeli patakba húzta.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbelőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amelyet a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya elfogadott – közölte a bíróság.

Korábban a rendőrség közölte, hogy más emberölési ügyeket is megvizsgálnak, mert nem zárható ki, hogy D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is gyilkolhatott. A vajdasági bérgyilkost egyelőre a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását, amit a bíróság elfogadott. Azért döntöttek a legszigorúbb kényszerintézkedés mellett, mert a gyanúsított egzisztenciális körülményei bizonytalanok, igazolt jövedelme nincs. A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?