INSIDER

Döntő fordulat a soroksári gyilkosság ügyében: R. Szilveszter ekkor fog beszélni

A gyilkossággal gyanúsított férfi eddig csak annyit mondott, hogy nem ő ölte meg a nőt, de márciusban fel fog szólalni a tárgyalásán.
  • Szerző: Ripost

Végre eldőlt, hogy márciusban bíróság elé áll a soroksári futó nő megölésével gyanúsított 41 éves R. Szilveszter. A pesterzsébeti kötődésű férfi előkészítő tárgyalása még múlt év októberében volt, akkor kitűztek januárra egy tárgyalást, ami azonban elmaradt. Kiderült, hogy a szokatlanul hosszú időhúzás oka a bíróváltás volt, az újonnan kijelölt ítésznek több ezer oldalt kellett tökéletes alapossággal áttanulmányoznia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás

A Blikk információi szerint a vádlott bár eddig hallgatott, meggondolta magát, és beszélni akar a bíróság előtt. Úgy tudni, hogy azt továbbra sem ismeri el, hogy megölte a 36 éves Krisztinát, azt azonban nem vitatja, hogy ő lopta el a már halott nő telefonját.

„Védencem valóban nagyon várja már a tárgyalást és készül is rá. Mindenképpen beszélni akar, de hogy miről, azt most még nem szeretném elárulni. Véleményem szerint amit tények és konkrét bizonyítékok támasztanak alá azt butaság tagadni, jelen esetben pedig nehezen vitatható, hogy a sértett telefonját megtalálták R. Szilveszter börtönletétjében” – közölte a vádlott ügyvédje, dr. Lichy József.

2013. szeptember 25-én a Soroksáron élő Krisztina futni indult. A családanya majdnem mindennap kocogott, fia és férje pontosan tudta, hogy körülbelül mikor kell hazaérkeznie. Mivel hiába várták, családja azonnal tudta, hogy nagy baj történhetett vele. Elmentek a rendőrsége, majd a zsarukkal együtt Krisztina keresésére indultak. Éjfél után nem sokkal egy rendőrkutya segítségével megtalálták a nő holttestét, lakóhelyüktől pár kilométerre, Szigetdűlőn.

A rendőrség hajtóvadászatot indított, öt éven keresztül hiába keresték a családanya gyilkosát. Erőfeszítéseiket mutatja, hogy a minden részletre kiterjedő, aprólékos nyomozás során 391 tanút hallgattak ki és több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

Áttörés az ügyben 2018-ban történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak egy börtönben ülő elítélt DNS-mintája és a holttesten rögzített anyagmaradványok között.

R. Szilveszter akkor már évek óta a rácsok mögött volt, Krisztina halála után egy hónappal Siófokon kapták el betörés közben, ám az akkori eljárásban nem vettek tőle DNS-mintát.

Az évek óta hajléktalanként élő férfi mostanáig nem tett vallomást, szóban annyit mondott a rendőröknek, hogy a gyilkosság időpontjában valóban járt a helyszínen, de senkit nem bántott.

Gyurik Krisztina férje, Kardos Lajos nem akar felesége feltételezett gyilkosának egyetlen tárgyalásán sem részt venni, a nő édesanyja azonban megfogadta: végigüli az összeset. A megtört nő szeretné látni, ahogy elítélik azt az embert, aki elvette a lánya és így az ő életét is.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?