INSIDER

Döbbenetes részletek: egy oltóponton dolgozó buktatta le a magyarokat

Szinte hihetetlen, mivel próbálkoznak a magyarok az oltópontokon.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 21 éves Hanna a Bajcsy-Zsilinszky Kórház oltópontján dolgozik önkéntesként. A fiatal lány úgy véli, hogy bár az elmúlt hetekben sokat nőtt a vakcinákba vetett bizalom, mégis úgy érzékeli, hogy még mindig sokan vannak azok, akik válogatni szeretnének, és ehhez bizony különböző trükköket is képesek bevetni.

MTI/Varga György

„Összességében a többség nagyon örül, hogy végre felveheti az oltást, mégis sokan vannak azok, akik csak úgy betévednek az oltópontra és vakcinát követelnek, méghozzá nem is akármilyent, egyesek úgy válogatnak, mintha ez egy svédasztal lenne. Vannak, akik különböző indokokkal rukkolnak elő, hogy miért nem kaphatják meg az adott oltóanyagot, kitalálnak vagy épp letagadnak különböző krónikus betegségeket. Fontos, hogy a hozzájárulási nyilatkozatban szereplő kérdésekre mindenki őszintén válaszoljon. Az oltást követően pedig továbbra is be kell tartani a szabályokat, többen rögtön a szuri után már vennék is le a maszkot, és már a váróban elkezdenének bandázni„ – mesélte a 21 éves önkéntes. Hanna szerint hatalmas lehetőség, hogy már másodéves egyetemistaként gyakorlati tudásra tehet szert.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen reakciókat tapasztaltak az oltópontokon az önkéntesek, akkor keresd a Metropol pénteki számát, vagy látogass el pénteken a Metropol.hu oldalra.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?