INSIDER

Döbbenetes, mit állítanak fogva tartói a láncra vert magyar nőről

Egy házaspár hat évig tartotta fogva Ilonát, de a hétfői tárgyaláson mindent tagadtak.
  • Szerző: Ripost

N. Ilonát a Pest megyei Monor egyik közértje előtt találták meg két éve döbbenetes állapotban: az asszony ugyanis kezén és lábán elszakított láncokkal kukázott. Kiderült, hogy Icát hat éve halottá nyilvánították, csakhogy élt – már ha azt életnek lehetett nevezni, ahogyan a vádirat szerint egy monori házaspár fogságában sínylődött. Lebilincselt rabszolgaként tartották egy nyomortanyán. A nő előkerülése után több hétig kórházban feküdt, míg helyrejött fizikailag, az átélt trauma óta pedig egy intézet lakója, kirendelt gondnok vigyáz rá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ügy szeptember 23-i tárgyalásán Ica tett volna vallomást, ám ez végül elmaradt: a per kezdete előtti utolsó pillanatban ugyanis gondnoka lemondta a megjelenést, így Icát is visszaszállították az intézetbe. Nem csoda: egyik rokona szerint az asszony lelkileg örökre összetört, a fogságban eltöltött évek miatt már sosem lesz az, aki előtte volt. Még mindig retteg elrablóitól.

„Kitörölhetetlen nyomot hagyott benne ez az egész, nem csodálnám, ha soha többé nem merne a közelükbe menni. Félek is, mi lesz, amikor egy tárgyalóteremben kell majd állniuk. Azok az emberek olyasmit tettek vele, ami józan ésszel felfoghatatlan” – nyilatkozta a gondnok korábban a Borsnak.

Bár Ilona tegnap végül nem jelent meg a tárgyaláson, a vádlott párt meghallgatták. Ők egymás szavába vágva bizonygatták az ártatlanságukat. Állítják: ők csak segíteni akartak Icán, akit befogadtak. Szabadon jöhetett-mehetett, és a pár szerint egy harmadik valaki a felelős a nőt ért borzalmakért.

„Nem kötöztük meg! Nem egyszer el is ment, aztán becsinálva jött haza, miután valaki ellátta a baját” – jelentették ki, hozzátéve: ők csak Icuka életét védték. A tárgyalás novemberben folytatódik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?