INSIDER

Döbbenetes: megmentői elől menekült a magyar férfi – fotók

Több tucatnyi rendőr indult a 32 éves M. Ricsi keresésére napokkal ezelőtt, amikor hazatérő édesanyja azzal szembesült, hogy eltűnt a fia. Ricsi középsúlyos értelmi fogyatékos, emellett 70-80 százalékban látássérült, így a család nagyon aggódott a férfiért, aki nehezen tájékozódik. Mint megtudtuk, nem ez az első eset, hogy Ricsi eltűnt, ám akkor hamar előkerült.
  • Szerző: Ripost

Ijesztő azzal szembesülnie egy anyának, hogy eltűnt a gyermeke. Még akkor is, ha a fia 32 éves és nem először vész nyoma. Mint megtudtuk, korábban is eltűnt már a férfi, ám akkor hamar előkerült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőröknek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segített a keresésben: Táborfalvára vonultak ki az egységek, ahol mentőkutyákkal és drónokkal két napon keresztül töretlenül kutattak a fiatal férfi után.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

„Az első éjszaka a lakóház közvetlen környezetét és a közelben lévő utcákat, parkokat vizsgáltuk át, valamint a közeli horgásztó területét ellenőriztük. Másnap a Készenléti Rendőrséggel közösen, drónokkal repültük át a területet, bízva abban, hogy meglátjuk a magasból az eltűntet. A harmadik napon kaptuk a hírt a rendőrségtől, hogy az eltűnt személy előkerült és nem sérült meg a kalandban” – mondta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke, Balázs László.

Különleges technikát is bevetettek a keresés során (Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat)

A megtudta, hogy a keresés azért sem volt egyszerű, mivel később kiderült, hogy Ricsi szándékosan rejtőzött el a kereső csapatok elől és azonnal elrejtőzött, amikor valaki közelített felé.

Drónok pásztázták fentről a területet (Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat)

„A megtalálás előtt nem sokkal egy ismerőssel találkozott, aki azt mondta neki, hogy hazaviszi. A fogyatékkal élő férfi ekkor közölte, hogy soha többet nem akar hazamenni, majd elfutott.”

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

„Azt tudni kell, hogy 5-6 éves gyerek értelmi szintjén van, nem tehet semmiről. Azért menekült, mert fél a rendőröktől, a kutyáktól, a lámpáktól is, tehát sok mindentől. A közeli tanyákon bujkált, de mindig arrébb futott, amikor jött valaki. Örülünk, hogy nem esett semmi baja!” – mondta a -nak Balázs László.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?