INSIDER

Döbbenetes hírek érkeztek a Bulgáriában balesetet szenvedett magyar lányról

A nyáron Burgaszban autóbalesetet szenvedett lánynál memóriaproblémák léptek fel.
  • Szerző: Ripost

Szülei legnagyobb örömére már otthon van a Burgaszban autóbalesetet szenvedett, és hetekig kómában fekvő Burkus ­Vanessza. A lánynak még mindig hosszú utat kell megtennie a teljes gyógyuláshoz. Édesapja nem is vállal munkát azért, hogy a nap 24 órájában a segítségére lehessen.

Nagy előrelépés, hogy a rehabilitációs intézetből eljöhettünk, és Vanikám itt van velünk. A memóriájával és a mozgásával még komoly bajok vannak.

Nem emlékszik semmire, ami május után történt vele. Érdekes, hogy a régmúlt történéseivel tökéletesen tisztában van, nyártól azonban teljes filmszakadás.

Képeket mutatunk neki, hogy tudja, mik történtek vele – mesélte Sándor, az édesapa a Blikknek.

Vanessza és édesapja napjai szigorú időbeosztás szerint zajlanak. Napjában több szakember is érkezik otthonukba, van, aki a mozgásban segít, míg más az emlékezésért felelős agyi részt igyekszik fejleszteni.

Én is elfáradok, de a nyavalygásnak nem most van itt az ideje. Semmiféle fizikai tünet, álmosság vagy éppen kimerültség nem érdekel, csak a lányom gyógyulása. Anyagilag sem egyszerű nekünk ez a történet, hiszen mindent nekünk kell fizetni, kivéve a fizikoterápiát, mert azt egy magánklinika átvállalta helyettünk. A lányom egyébként nagyon kitartó, egy pillanatra nem tört meg, nem akarta feladni, döbbenetes erővel küzd – árulta el Sándor.

Idén nyáron Vanessza szerelmét látogatta meg Burgaszban, amikor a leállósávban várakozó autójukba óránként 160 kilométeres sebességgel belerohant egy kocsi.

A szegedi lány nagyon súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hetekig kómában feküdt a helyi, majd a szegedi klinikán. Idővel azonban állapota javulni kezdett, magához tért, később már önállóan felült, majd újra megtanult járni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?