INSIDER

Döbbenetes fotók: ilyen tróger munkák bosszantják a fővárosiakat

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nyár végére ígérte a Határ úti buszvégállomás befejezését, ám a közlekedési csomóponton áthaladók szerint a munka minősége finoman szólva sem tökéletes. Akár csak a VI. kerületi Aradi utcában, ami már máshoz tartozik.
  • Szerző: Ripost

Hosszú évekig számított Budapest egyik szégyenfoltjának a Határ úti buszvégállomás, amelyet végre felújítottak és a közlekedési csomópontot használó utasok már egy szép, parkosított térre érkezhetnek meg. Közelebbről megnézve viszont már nem igazán rózsás a helyzet. Jól láthatóan a munkások a derékszöget sem ismerik, de a legminimálisabb szépérzék sem szorult senkibe, legalábbis a térkövezési munka ezt mutatja. Az akna fedlapját például díszkövek helyett betonnal rakták körbe, a térkövezés pedig pocsékul néz ki, több díszkő már össze is tört. Magát a felújítást még 2015-ben kezdték el, felújították a villamos- és buszvégállomást. Mindent akadálymentesítettek, a tér közepén pedig parkosítottak a szakemberek, hogy a zöldfelület is rendezett legyen. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), több hét elteltével annyit közöltek, hogy egy bódé elbontása miatt ideiglenes a burkolás, a véglegeset majd novemberben adják át. Ahogy mondani szokták jó munkához idő kell, de úgy látszik a rosszhoz még több.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Járókelő.hu

Sajnos mindez nem egyedi. Szintén Budapesten, a VI. kerületi Aradi utcában valamiért nem sikerült rendesen visszarakni két aknafedelet. Persze az is lehet, hogy néhány munkás már sportot űz abból, hogy ki tudja a legbugyutább módon visszarakni ezeket a fedeleket, mert nem, hogy a fővárosban, de a környező utcákban sem ezek az egyetlen ilyen távközlési aknák, ahol a szépérzéket sértő módon fejeznek be valamit. A legelgondolkodtatóbb kérdés ilyenkor talán az, hogy ezek az emberek vajon otthon is így végzik el a dolgaikat, mint amilyen hanyagul a napi munkájukat is?

Fotó: ZS

 

Korábban is voltak már gondok a felújítással

Az elfuserált térkövezés nem az első probléma a Határ úti buszvégállomás felújításával kapcsolatban. Ahogy arról korábban a már beszámolt, tavaly nyár végén több körbe kerített terület is volt a csomópontban, ahol méteres parlagfű termett már. Látszólag az elkerített területeken nem volt már teendő, a gyalogosok csak annyit láttak, hogy hatalmas kordonokkal védik a gazt a téren. A BKK akkor azt a választ adta kérdéseinkre, hogy egy ülőfalat kellett befejezni, illetve kertészeti munkák voltak még hátra.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?