INSIDER

Döbbenetes fotók, ezért kell felújítani a Flórián téri felüljárót

Itt az ideje a felújításnak: kátyúkkal teli út, omladozó illesztések, lepukkant állapot jellemzi a Flórián téri autós felüljárót. A '80-as évek elején megépített és átadott felüljáró felújítását várhatóan tavasszal kezdik meg, a kérdés, hogy ez mekkora káoszt jelent majd az autósok számára.
  • Szerző: Ripost

Csaknem 40 éve ilyen, de most végre felújítják! A panelos környezetbe belesimuló, az Árpád hidat és Szentendrei utat összekötő 2x2 sávos felüljáróhoz a megépítése óta alig nyúltak a szakemberek, az alkalmi toldozás-foltozáson kívül szinte semmivel sem javítottak az állapotán.

Kátyús járófelület, omladozó illesztések és rossz esővíz elvezetés a jellemző. A leromlott helyzet miatti felújítást már nem lehet halogatni, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) várhatóan tavasszal megkezdi a felüljáró renoválását.

A társaság közlése szerint új szigetelés és pályaszerkezet kerül az építményre. A vasbeton szegélyre biztonsági korlát kerül. Az illesztéseknél levő dilatációs szerkezetet is kicserélik és kitakarítják a több évtizedes mocskot a vízelvezetőkből. A javításra szoruló felületeket kezelésbe veszik a pilléreken és támfalakon, végezetül pedig egy kiadós felület tisztítást is csinálnak a szakemberek. A társaság január 25-én hirdeti ki a közbeszerzés győztesét, ezután várhatóan tavasztól több mint egy évig fog tartani a felújítás, az autósok készülhetnek a káoszra...

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik a siralmas állapotról!

És ezeket olvastad már?