INSIDER

Döbbenetes dolgot mondott a szemtanú a Teréz körúti robbantó elítélése után

P. Lászlót életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság, legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Az ítélet után megszólalt a szemtanú...
  • Szerző: Ripost

A Teréz körút 2–4., ahol az A. Szabina és V. László járőröket életveszélyesen megsebesítő körúti robbantás történt, most is épp olyan, mint két évvel ezelőtt volt: az elhagyatott üzlet üres kirakatainak párkányán békésen üldögélnek a hajléktalanok.Nem is tudják, hogy a két éve, szeptember 24-én történtek miatt első fokon életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Az eset egyik szemtanúja, a szemközti gíroszosnál dolgozó Arif sokkal keményebb büntetést adott volna.

– Épp a szünetemet töltöttem azon az estén, és hatalmas durranást hallottam, majd mint az eső, hullani kezdtek az üvegszilánkok. Azt figyeltük, hogy mit csinálnak a mentők és a rendőrök, az elkövetőt nem láttuk – fejtegette. – A merénylet után a boltot két napra bezárták, de engem nem hallgattak ki a zsaruk. Én keveslem ezt a büntetést, ez az egész sokkal rosszabbul is elsülhetett volna, csak a szerencsén múlt, hogy nem halt meg senki! - mondta a Blikknek.

Nem véletlen kapott ilyen súlyos büntetést P. László: bár nem halt meg senki, de az emberölési kísérletet előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve követte el, ami tovább növelte az évek számát, emellett robbanóanyaggal visszaélés és terrorcselekmény előkészülete miatt is kapott büntetést. A fiatalembernek a 110 millió forintos nyomozati költséget is meg kell fizetnie.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?