Létrehozva: 2018.10.17.

Döbbenet: Így bukott le a futónő támadója

Csaknem ugyanolyan tragédia történt, mint öt éve, amikor megbecstelenítették és brutálisan megölték Kardosné Gyurik Krisztinát, a Soroksáron futni induló családanyát. Most egy ismert ultramaratonista futó, Makai Viktória volt az áldozat, az életét valószínûleg csak az idõben érkezõ férje mentette meg. A nõ kórházban van, a támadóját villámgyorsan elkapták a rendõrök.

 

A hétszeres magyar bajnok Makai Viktóriát vasárnap este érte támadás, meg akarták erőszakolni.

A futónő két gyermek édesanyja: ugyanúgy, mint az öt éve meggyilkolt Krisztina, lefektette a gyerekeit, majd futni indult...  

 

Egyértelmű volt a célja, csak a fejemet ütötte

Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig .

-meséli Viktória a Facebook-oldalán a történetet.

Kiderült: az esti edzésekor, az otthonától pár száz méterre támadta meg és kényszerítette szexuális cselekedetre egy férfi a házak között, a Jászberényi úton Budapesten.

Olyan gyorsan történt az egész. Csak a fejemet, a szememet ütötte ököllel, nyilván a testemmel más elképzelései voltak"

– mondta  Viktória, akit a Sportágválasztó Magazin segítségével sikerült elérnünk. Makai Viktóriát ugyan szintén brutálisan megverték, de végeredményben nagyobb szerencséje volt, mint a soroksári kocogó nőnek, aki nem élte túl a támadást. Viktória a férjének, Makai Lászlónak köszönheti, hogy nem történt erőszakos közösülés.

László ugyanis a felesége keresésére indult, amikor az nem ért haza, és így éppen időben érkezett, sikerült megakadályoznia a szörnyű tettet.

A támadó elmenekült, az otthagyott cuccai buktatták le

 Szerencsére a férjem biciklivel elém indult, és megzavarta. A támadó hátrahagyta a cuccát, és az alapján a rendőrség már eltudott indulni, és el is kapták

–mondta Viktória. A rendőrség megerősítette, amit a futónő elmondott.

„A rendőrök az elkövetőt a bejelentéstől számított másfél órán belül lakcímén elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki"

–tájékoztatta a %Ripost%-ot a BRFK sajtóosztálya.

A %Ripost% úgy tudja, a megzavart támadó hátizsákjában még a személyes iratai is ott voltak! A tettes ellen szexuális erőszak és súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

 

Pont ez a környék a futó anyák paradicsoma

Nagyon sokan futnak este, az esti futók közül rengeteg a nő, akik ugyanúgy a gyerekek lefektetése után tud időt szakítani a futásra, ahogy Viktória és a meggyilkolt Krisztina is. Viktóriát lakhelyéhez közel, Kőbányán támadták meg. A 10. és a 17. kerület határán nagyon sok anya fut. Épp innen, a 17. kerületből indult el a magyarországi „Fuss babakocsival” mozgalom is.

 

A futónő üzent a többi nőnek a kórházból

 

Makai Viktóriát testileg és lelkileg is megviselték a történtek.

„Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először"

–írta az állapotáról.

A történtek ellenére Makai Viktória szerint nem a félelem a tanulság, a bejegyzésével sem akar félelmet kelteni.

A körültekintés, a szervezettség a legfontosabb, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, a kockázatminimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét… – írja.

 

Egy másik eset Óbudán

Makai Viktoria történetét ezrek osztják meg a neten, és dőlnek a hasonló történetek. Egy neve elhallgatását kérő óbudai nő a %Ripost%-nak elmesélte hasonló történetét: őt is a lakása közelében ért hasonló támadás nemrég.

„Egy régi gyárépületbe gyárba járok fitneszterembe. Mivel csak munka után tehetem, előfordul, hogy már szürkül vagy sötétedik. Mivel csak pár perces séta a lakásomtól, nem fordult meg a fejemben, hogy bármi is történhet. Egyszer, amint beléptem a gyár kapuján, mögém lépett egy nagyon magas férfi, és bevonszolt a kerítés mögé egy mocskos beugróba. Végig a hátam mögött volt. Próbált a földre vinni, a lábaimat akarta kirúgni alólam. Fél kézzel a derekam fogta át, a másik kezét meg az arcomra tette, egyik ujját beakasztva a szám sarkába, hogy ne tudjak kiabálni"

mesélte a felzaklatott nő.

Dulakodtam vele, így nem tudott a földre vinni. Nem tudom, mennyi idő telt el, de mivel kintről, az utcáról hangok szűrődtek be, egyre közelebbről, a fickó elengedett és elfutott "

meséli a nő, aki azt mondja:

Hogy mi maradt az egész után? Sérülések a lábamon, arcomon. És a hatalmas sokk, ami azóta is tart: épphogy megúsztam!"

 

 

Gázsprével, síppal, kulcscsomóval készülnek a veszélyre a nők

Sokan kinevettek, és kérdezték, hogy miért van az övtáskámban gázspray akkor is, ha csak a lakás közelébe megyek ki futni – hát pont ezért! – mondta a %Ripost%-nak Judit, egy budapesti anya, aki szintén este, a gyermekei lefektetése után tud időt szakítani a futásra. Elmondta, ő hogyan teszi biztonságosabbá a futását.

  „Amikor elindulok futni, a férjem mindig nézi a mobilos futóalkalmazás térképén, hogy haladok, megfelelő-e a tempóm. Ha jóval túlfutok a szintidőn vagy megállok, mindig felhív, hogy ugye nincs baj?  Mindig kivilágított utcán futok, sosem kis utcákban. Pánikgombról csak a Margitszigeten tudok, de jó lenne, ha a népszerű, ismert futóútvonalak mentén lenne ilyen a villanyoszlopokon."

Van olyan anyuka, aki a sípra esküszik. Esti futáskor mindig a nyakában van, még nem használta, de úgy gondolja, ha azt megfújja, csak segít valaki.

„Végszükség esetén pedig még mindig ott a kulcscsomó" – meséli Judit. Mindig a markomban a kulcscsomóval futok, úgy, hogy a nagyobbik kulcs mindig kiáll az ujjaim közül. Így nagyot lehet ütni, ha baj van…

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újrajátszhatják a vasárnapi el Clásicót

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

metropol.hu

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

magyarnemzet.hu

Ütött a XV. kerületi gyermekfelügyelő, ha a gyerekek nemet mondtak a szexre

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

travelo.hu

Totál részegek voltak a madarak, az állatmentők azt hitték haldokolnak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Megérkezett a veszélyjelzés: erre kell felkészülnünk a mai napon!

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi