INSIDER

Döbbenet, ezért lehet olcsón venni játékkonzolt az interneten

Egy jobb minőségû eszköz használtan is több tízezer forint. Viszont néhány portálon kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni. A Ripost kiderítette, hogy miért adják olcsón a drága játékot.
  • Szerző: Ripost

Nem véletlen, hogy tele az internet gyanúsan olcsó játékkonzolokkal: új divat a tolvajok körében, hogy játékkonzolt lopnak el a boltokból, bárokból.

Egy jobb minőségű eszköz használtan is több tízezer, vagy akár százezer forintot is érhet – nem tudhatjuk, ha lopottat veszünk használtan!

 

Felhívást tett közzé a rendőrség, fotóval keresnek egy férfit, aki egy játékkonzolt lopott el egy VIII. kerületi üzletből. A%% utánajárt és kiderült: új „divatról” van szó a bűnözők körében!

Egyre többször csapnak le ezekre a drága eszközökre a bűnözők. Salgótarjánban például hamar elfogták azt a 26 éves fiatalt, aki ugyancsak játékkonzolt vitt el egy felújítás alatt álló családi házból. Két embert viszont még nem találnak: azt a tinédzsert, aki az Ó utcai egyik bárból vitt ki a hóna alatt egy konzolt a hozzá tartozó kontrollerekkel, valamint egy zöld táskás férfit, aki a Westendből lopott egy játékkonzolt, a benne lévő játékkal együtt.

Nem véletlen, hogy ilyen elektronikai eszközökre szakosodtak újabban a tolvajok, ezek ugyanis szinte lenyomozhatatlanok, és akár százezer forintért is el lehet adni őket.

„Tavaly vettem egy furcsa külsejű fiataltól egy amúgy sokat érő játékkonzolt. Számla, garancia, doboz nem volt hozzá, tartottam is tőle, hogy hamarosan megjelennek a rendőrök” – mondta a %%-nak Zsolt.

A szakember szerint, ha valaki lopott terméket vesz, de nem tud róla, az nem büntetendő, de az eszközt vissza kell juttatni a jogos tulajdonosának, vagyis az árát elbukja a vevő. „Fizetési meghagyást lehet kérni, vagy felhívni a gyanúsított figyelmét, hogy a kártalanítás enyhítő körülmény lenne. De a jóhiszemű vevőt nem büntetik” – közölte a %%-tal dr. Tóth András ügyvéd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?