INSIDER

Divat lett nálunk a bosszúgyilkosság?

A muszlim országokban "becsületgyilkosságnak" hívják, ha a férfi megöli a szerinte helytelenül viselkedő nőt. Sajnos Magyarországon csak idén már három olyan, nagy vihart kavaró eset is történt, amikor a féltékeny férfi lemészárolta volt szerelmét.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn volt a tárgyalása K. Bálintnak, a 20 éves kakucsi M. Vivien gyilkosának. A lányt gyerekkori barátja, K. Bálint ölte meg két éve kegyetlen módon, sok késszúrással, a vádirat szerint azért, mert nem tudta elviselni, hogy a lány mást szeret. De csak idén már három hasonló borzalmas gyilkosság történt. Az indíték minden esetben ugyanaz: az elkövető nem képes elfogadni, hogy szerelme továbblépett, és elhagyta.

A legtöbb ilyen esetben a gyilkosságot előre kitervelik, a gyilkos egyértelmű szándéka a pusztítás és a bosszú – mondta el a %%-nak Makai Gábor klinikai szakpszichológus. Még az az enyhítő körülmény sem áll fenn, hogy a tudatuk beszűkült volna, és ösztönszerűen, a pillanat hevében cselekednek. A háttérben mindig súlyos személyiségzavar áll. Ezek az emberek alulértékelik önmagukat, és rettegnek a megszégyenüléstől. A cselekvés formája náluk általában az agresszió. Elsődleges céljuk a rombolás, az uralom a másik ember fölött. Időnként hosszú évekig zaklatják volt párjukat, és a végén meg is ölik. A tanulság az: mindenki vegye komolyan, ha volt párja zaklatja, és tegyen feljelentést!

Pisztollyal vérengzett a féltékeny férfi

Helyszín: Rákoskeresztúr, Újlak utca

Időpont: 2018. január 7.

Gyilkos: Cs. Norbert, 26 éves

Áldozatok: a 21 éves Vivien és a lány barátja

A fővárosi XVII. ke­rü­let­ben, Rá­kos­ke­reszt­úron történt januárban a szörnyű tragédia. A 26 éves Cs. Norbert besétált az Újlak utca egyik lépcsőházában egy lakásba, és lelőtte egykori szerelmének új párját. Ezek után a tettes levonszolta a 2,5 éves gyermekét karjában tartó fiatal anyukát az utcára, őt is lelőtte, majd a fegyverét maga ellen fordította. Az anyuka és a gyilkos is meghalt. A kislány, aki végignézte édesanyja lelövését, először nevelőszülőkhöz került, majd a Németországban élő édesapja jelentkezett, hogy ő szeretné magához venni. A gyilkos nem tudta feldolgozni, hogy volt párja új életet kezdett, így éveken át zaklatta exbarátnőjét.

 

Öt nappal később lemásolta az Újlak utcai gyilkos tettét

Helyszín: Rákoskeresztúr, Újlak utca

Időpont: 2018. január 12.

Gyilkos: W. Dávid, 17 éves

Áldozat: S. Fanny, 19 éves

Véres tragédia ugyanabban az utcában: öt nappal Cs. Norbert vérengzése után bru­tá­lis ke­gyet­len­ség­gel, késsel vé­gezte ki 19 éves volt ba­rát­nő­jét egy 17 éves fiú, aki nem tudta elfogadni, hogy a lány szakított vele. A lány éppen egy tízemeletes ház hetedik emeletén volt, onnan rohant le a bedühödött fiú elől. Azt kiabálta: „Dávid, ne csináld!” - de Dávid egy emelettel lejjebb utolérte, hátulról leütötte, majd gondolkozás nélkül elvágta a torkát a gyönyörű Fanninak.  A lány vérbe fagyott holt­tes­tére egy ha­to­di­kos kisfiú ta­lált rá a pa­nel­ház ha­to­dik eme­le­tén. Utólag kiderült: a gyilkosnak az előző Újlak utcai mészárlás adott ötletet. A fiú előzetes letartóztatásba került.

 

Feleségét lőtte le, majd magával is végzett

Helyszín: II. kerület, Budakeszi út

Időpont: 2018. március 10.

Gyilkos: C. Rudolf, 47 éves

Áldozat: Alexandra, 30 éves

Alig néhány hónapig élt boldogságban Alexandra és Rudolf egy II. kerületi társasházban, de véres tragédia lett kapcsolatuk vége: C. Rudolf pisztollyal lelőtte a gyönyörű nőt, aki el akarta hagyni. Vérbe fagyott holttestükre a férfi édesanyja a hálószobában talált rá. Látogatóba érkezett a fiatal párhoz, de nem nyitottak ajtót neki. Mivel volt kulcsa, bement, és a hálószobában találta meg fia és menye véres holttestét az ágyon. A %% információi szerint a férfi először lelőtte feleségét, majd saját magával is végzett.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?