INSIDER

Diáköngyilkosság: „Rendszeresek voltak itt a verekedések!” – állítja egy volt tanuló

Az iskola egyik régi diákjával beszélgettünk Gábor tragédiájáról, és döbbenetes dolgokat árult el a Ripost-nak az ottani diákokról.
  • Szerző: Ripost

Ahogy korábban írtunk róla, Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. Az osztálytársai egy része már akkor rászállt a csendes, visszahúzódó fiúra, a pandémia szinte megváltás volt számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Édesanyja szerint Gábor azért vált a többek céltáblájává, mert nem tudott igazán jól kommunikálni, frappánsan visszavágni a heccelésekre. Gábor végül nem bírta tovább az iskolai zaklatást és az öngyilkosságba menekült.

Mint a megírta, ötéves kistestvére azóta is várja haza.

Gábor nem bírta tovább (Fotó: Facebook)

Zsanett – aki ugyanoda járt, ahol Gábort rendszeresen zaklatták diáktársai – elmondta nekünk, hogy nem egyedi esetről van szó. Bár Zsanett már rég végzett az iskolában, még mindig tisztán látja maga előtt az akkori környezetet. Tanulmányai utolsó évében iskolát is váltott, mert rendszeresek voltak a verekedések, fiúk és lányok egyaránt agresszívan viselkedtek az intézményben és annak a környékén is.

„Nagyon sok roma gyermek jár abba az iskolába, akik nem olyan nevelésben részesülnek, mint ahogy arra szükségük lenne. Őket az utca neveli nem a szülők, úgy érzik bármit megtehetnek” – mondta el a -nak az iskola egykori tanulója. De nem csak az iskolában féltek a tanulók, a környéken sem érezték magukat biztonságban.

„Emlékszem, hogy a suli után gyakran meg kellett várnunk egymást órák után, hogy együtt menjünk vissza a kollégiumba, mivel a környéken élő emberektől féltünk” - folytatta Zsanett, aki reméli, hogy kivizsgálják Gábor ügyét, és többet nem történhet meg más gyerekekkel az, ami a 16 éves fiúval is történt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?