INSIDER

Lövés helyett életmentés? Ezt mondta a Pólus Center mögötti gyilkosság vádlottja

A csantavéri bérgyilkosként elhíresült férfi bevallotta az amszterdami gyilkosságot, de minden mást tagadott.
  • Szerző: Ripost

A csantavéri bérgyilkosként elhíresült férfit egy amszterdami és egy budapesti emberöléssel is vádolják, de később egy szerbiai gyilkosságért is felelnie kell. A Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében a tárgyalás elején beismerte, hogy 2018-ban egy holland kávézóban lelőtt egy férfit. Állítása szerint azért tette, mert ő koordinálta a rá támadó bérgyilkosokat – írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dér Csaba ezután hozzátette, Magyarországra kerülve csak álneveket használt, sokszor pedig a kinézetét is megváltoztatta.

„A budapesti gyilkosságnál csupán az volt a szerepem, hogy egy drogdíler kérésére pakoljak össze 11 csomagot, amibe kokain helyett édesítőszert kellett raknom, és adjam át V. Lászlónak. A gyilkosságot nem én kö­vettem el. Ketten voltak még a helyszínen, de nem nevezem meg a valódi elkövetőt” – magyarázta a bérgyilkos.

Dér Csaba elismerte az amszterdami gyilkosságot
Fotó: Bors

„Nagyon dühös lett László, amikor megtudta, hogy nincs kokain. Azt mondta, ne hazudozzunk neki, és hogy már volt infarktusa, ezért nagyon nehezen viseli „eze­ket a helyzeteket”. Végül azután lőtték le, hogy az egyikünket idegességében leköpte. Sokkot kaptam, amikor meghallottam a lövést. Az egyik személy lehúzta a testét a patakhoz, én pedig megpróbáltam újraéleszteni” – tette hozzá.

És ezeket olvastad már?