Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.11.05.

Decemberben orosz oltóanyag is érkezik Magyarországra

Kis mennyiségben elkezdik szállítani, hogy be lehessen vizsgálni az oltóanyagot.

Oroszország decemberben kis mennyiségben elkezdi a koronavírus elleni oltóanyaguk szállítását Magyarországra, hogy be tudják vizsgálni az oltóanyagot – erről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter csütörtökön.

Szijjártó Péter – aki pozitív koronavírus-tesztje miatt jelenleg karanténban van – egy a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta, telefonon egyeztetett az egészségügyi miniszterrel, Oroszországban nagy lépésekkel haladnak előre az oltóanyag kutatásában, gyártásában.

Arról állapodtak meg, hogy ebből decemberben Magyarországra szállítanak kis mennyiségben annak érdekében, hogy el tudják végezni a klinikai vizsgálatokat, be tudják vizsgálni az oltóanyagot, és az engedélyezési folyamat utolsó lépéseit is végre tudják hajtani.

Oroszország január második-harmadik hetétől tudja vállalni a nagy mennyiségű szállítást – közölte a miniszter. A pontos mennyiség még nem tudható, mivel a vakcinát gyártó üzemek előkészítése még folyamatban van.

Megállapodtak abban is, hogy az engedélyezés tekintetében is együttműködik Magyarország és Oroszország. Ebben a kérdésben pénteken videokonferencián egyeztetnek egymással a két ország tisztifőorvosai – közölte Szijjártó Péter.

A miniszter arról is beszámolt, hogy pénteken vagy hétfőn egy magyar oltóanyaggyártó vállalat is konzultál oroszországi partnerével. Azt mondta, ez a vállalat egyelőre influenza elleni oltóanyagot gyárt, de lehetséges, hogy koronavírus ellenit is elő tudna állítani. Jó lenne, ha nemcsak vásárlásról, hanem a gyártás kihelyezéséről is meg tudnának állapodni – jegyezte meg Szijjártó Péter, aki állapotáról azt közölte, jelenleg enyhe tünetei vannak.

Karanténnapló – 3. nap Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel egyeztettem a koronavírus oltóanyagról: Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. november 5., csütörtök

A kormány csütörtökön benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot. A koronavírus továbbra is erőteljesen terjed minden európai országban, így Magyarországon is. Kiemelt célunk, hogy az emberéleteket megvédjük, ehhez azonban gyors döntésekre van szükség – mondta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a veszélyhelyzet alatti rendkívüli jogrend megteremti ennek az alapjait. Más uniós országok is életbe léptettek hasonló intézkedéseket. A rendkívüli jogrend korábbi bevezetése a járvány első hulláma idején bizonyította működőképességét és hatékonyságát, és jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a járványt sikerült csillapítani. A második hullám alatt is erre van szükség. A rendkívüli jogrend 90 napig érvényes, a meghozott döntésekről a kormány rendszeresen tájékoztatja a nyilvánosságot és az országgyűlési képviselőket – mondta Dömötör. Minden parlamenti pártot arra kérünk, hogy segítse a járvány elleni védekezést. Kínából kaphat bevizsgálásra váró koronavírus-vakcinamintát Magyarország – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. Koronavírus elleni vakcinamintát kaphat Magyarország bevizsgálásra Kínából – jelentette be közösségi oldalán Menczer Tamás. Európában valószínűleg elsőként – tette hozzá. Ha Keleten előbb lesz vakcina, a brüsszeli lobbi nem fog minket megakadályozni abban, hogy az ellenszert Magyarországra hozzuk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát