INSIDER

Darnózseli mészárlás: újabb halálesetekről beszél az áldozat családja

Fájdalmas, megoldásért kiáltó dolgokról ír a darnózseli hentes áldozatának, Juditnak a testvére.
  • Szerző: Ripost

A darnózseli hentes áldozatának, Juditnak a testvére újabb halálesetek kapcsán ragadt billentyűzetet. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene közösség segítő munkatársa a családjában bekövetkezett tragédiák kapcsán írt egy jegyzetet és vetett fel egy problémát, amire megoldási lehetőségeket is javasol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A szombati Covid-halálozás 70 fő, amiből kettő az én szűkebb családomhoz kötődik. Egy közeli unokatestvér (46) és a felesége (34), akik után egy hatéves kislány maradt árván” – kezdi a történetet Szilárd, a darnózseli áldozat testvére.

A férfi a felfoghatatlan fájdalom mellett egy olyan vetületre mutatott rá, amire eddig senki. Mivel a koronás pár kórházban volt és a nagynéni otthon karanténban, a család nehezen tudott segíteni nekik. A vásárlást, csomagok szállítását megoldották valahogy, de a halálhírek közlésénél nehézségekbe ütköztek.

darnózseli áldozat unokatestvére kórházban volt

A darnózseli áldozat unokatestvére lélegeztetőgépen volt

„Telefonáltam a háziorvosnak, hogy ilyenkor, karantén esetén hogyan lehet megoldani azt, hogy valamilyen védőeszközben valaki leüljön a fiát elvesztő, egyedül lévő anya mellé, és elmondja a lehető legrosszabb hírt. Tanácstalanság. Talán a mentősök rendelkeznek ilyen védőeszközzel próbálkozzunk ott – jött a válasz. Gondolkodtam. Hívjunk egy mentőt, kössük le az amúgy is szűkös kapacitást egy „mezei hírközléssel”? Á, ez nem jó így. Ahogy tanakodunk tovább, jön a következő hír. A kislány teljesen árva lett. BUMM. Paff lett mindenki. Na, az már tényleg olyan, amit este egy karanténban egyedül lévő anyának telefonon nem mond be az ember. De akkor mi legyen? Csak kérdőjelek. Közben este nyolc lett, beállt a kijárási tilalom” – vázolta a problémát Szilárd.

Az élet megoldotta a problémát, egy másik rokon elmondta telefonon a halálhírt, de a férfi szerint mindenképp kellene emberséges, méltányos megoldás ilyen esetekre.

„Védőruha, pszichológus, orvos stb., nem hiszem, hogy olyan költség lenne (...)” – írja.

Szilárd szerint a húga, Judit halálakor egy olyan bűnelkövetési forma történt, aminek a felderítésére protokollok és tapasztalatok híján sem a rendőrség, sem az igazságszolgáltatás nem volt felkészülve, de végül egy kiváló ügyvéd, dr. Gál András segítségével sikerült kideríteni az igazságot. Hogy kerül ez egy covid halálozással analógiába? Hát úgy, hogy egy évvel a vírus megjelenése után sincsenek kidolgozott protokollok, megoldások, hogy egy ilyen esetben kinek mit és hogyan kell, lehet megtennie. Egy ilyen protokoll kidolgozását javasolja most ő.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?