INSIDER

Darnózseli-gyilkosság: nem emberölésért ítélték el a férjet

7 év börtönre ítélték N. Jánost a Győri Ítélőtáblán.
  • Szerző: Ripost

Bűnösnek találta testi sértés vádjában a Győri Ítélőtábla N. Jánost, akit korábban felmentettek az emberölés vádja alól. Halmazati büntetése 7 év börtön, melybe beleszámítják az előzetesben letöltött időt.

Kedden a Győri Ítélőtáblán másodfokon hoztak ítéletet N. János, a darnózseli hentes ügyében, akit felesége, Judit meggyilkolásával vádoltak meg és mentettek fel korábban. Az első felmentő ítéletet a bíró azzal indokolta, hogy a halál okát a szakértők nem tudták megállapítani, így az emberölés nem bizonyítható.

N.-né Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. N. János korábban bántalmazta a nőt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat a próbára bocsátás lejárta előtt halt meg.

A két héttel ezelőtti tárgyaláson az ügyész azt mondta, szerinte elsőfokon téves ténybeli következtetést vontak le, a következtetéseket ésszerűtlennek, logikátlannak minősítette. Megismételte, hogy a vádlott ellen szólnak a cellainformációk, és a körülmény, hogy a körözés után letagadta, hogy tud-e felesége sorsáról, pedig akkor már minden bizonnyal a holttestet is megsemmisítette. Azt indítványozta, hogy mivel az emberölés nem bizonyítható, halált okozó testi sértésért vonják felelősségre N. Jánost. Minősítő tényezőként említette, hogy a férfi a bűncselekményt akkor követte el, amikor még a felesége korábbi megverése miatt próbaidőn volt, illetve azt, hogy a holttest megsemmisítésének módja rendkívül kegyeletsértő volt.

A sértetti ügyvéd, Dr. Gál András is a vádlott bűnösségének kimondását kérte, de más minősítéssel. Ő azt szerette volna elérni, hogy mondják ki, hogy emberölés történt. Szerinte számos bizonyíték van arra, hogy N. János a gyilkosságot előre megtervezte, nehezítette az eljárást, és konkrétan tetten érték, amikor felesége belső szerveinek maradványait szórta ki. Akkor azt mondta, reméli, nem most készült tökéletes recept arra, hogyan lehet végrehajtani a tökéletes gyilkosságot.

A bíró az indoklásban azt mondta, továbbra sem tartják minden kétséget kizáróan bizonyosnak, hogy a nő halálát N. János szándékosan okozta, így a számára kedvezőbb vádban ítélték el, nem pedig emberölésért. Kiemelte, hogy aggasztó a családon belüli erőszak egyre gyakoribbá válása, és hogy Judit holttestének eltüntetési módja milyen elképesztően durva és kegyeletsértő volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?