INSIDER

Dagad a parkolási botrány a budapesti bevásárlóközpontban

Óbuda egyik legnagyobb bevásárló központjában botrányos parkolási rendszer borzolja a vásárlók és látogatók idegeit. Az egy hónapja fizetőssé vált rendszerben nem elég, hogy bankkártyával nem lehet fizetni, de visszajárót sem ad mindig a gép. Ráadásul az egész plázában egyetlenegy automata mûködik. Folyamatos a kígyózó, szitkozódó sor.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas tömeg állt sorban múlt hét péntek este az óbudai EuroCenterben. Õk már túl voltak a vásárláson, vagy éppen a mozin, és szerettek volna kocsival hazamenni. A szitkozódó, ideges emberek a kritikán aluli fizetős parkolási rendszert szidták, amit egy hónapja vezettek be a plázában. Míg az első három óra ingyenes, utána óránként 700 forintba kerül a parkolás. De nem ez a baj.

„Az Eurocenterbe jöttünk, hogy megnézzünk egy színházi előadást. A színdarab végén szembesültünk az új parkolási rendszerrel. A tájékoztatás nem volt megfelelő, negyedórán át kerestük a parkolóautomatát, ahol ráadásul csaknem fél órát álltunk sorba, mert az egész pláza parkolójára egyetlen egy automata jutott” – panaszolta el problémáját lapunknak Szabó Éva.

Van, mikor pénzt sem ad vissza a gép

Éva és családja nincs egyedül a parkolás okozta bosszúsággal, a színházi előadások és mozivetítések után rengetegen állnak sorba az automatánál rendszeresen, amiből mindösszesen egyetlen van az egész plázában és az is a mélygarázsban. Ráadásul a fizetés sem a legegyszerűbb. Bár kártyaolvasó van a gépen, de bankkártyát nem fogad el, és olyan is előfordult már, hogy visszaadni sem tudott túlfizetés esetén.

„Egészen biztos, hogy nem megyek a bevásárlóközpontba addig, amíg nem oldják meg a parkolást. Nem elég, hogy csak készpénzzel lehet fizetni, de amikor ott jártunk, akkor egy papírt is ráragasztottak, miszerint visszaadni sem tud a gép. Felháborító az egész” – fakadt ki az EuroCenter közösségi oldalán egy férfi.

Sorban álláskor is ketyeg a parkolás

Pénteken és hétvégén, amikor óriási a tömeg a fővárosi plázákban még katasztrofálisabb a helyzet. Sokan azon is kiakadtak, hogy amikor a parkolás kifizetéséhez állnak sorba, akkor is ketyeg az idő:

„A párommal múlt hét pénteken voltunk az Eurocenterben. Bevásároltunk, aztán beültünk egy filmre. Több mint 3 órát voltunk bent, így már mindképp fizetnünk kellett volna. De az automata keresése és a majdnem egyórányi sorban állás miatt jóval többet kellett kifizetni az automatába” – mondta a %%-nak  Edit, aki kérte, hogy ne írjuk le a vezetéknevét.

A Facebookon csak nyugtatnak

A történtek után nem csoda, hogy panaszosok hada lepte el az EuroCenter közösségi oldalát. Vélemények és bejegyzések alatti kommentek örökítik meg a tarthatatlan helyzetet. A forrongó bejegyzésekre pedig egy sablon válasz érkezik csak, miszerint fontos a vásárlók véleménye és majd mérlegelik a parkolási rendszer működését.

Kérdéseinkkel megkerestük a bevásárlóközpont vezetését, ám csak néhány nap múlva ígértek választ a parkolási botránnyal kapcsolatban.

A szándék jó, a megvalósítás botrányos Mint a %Ripost% korábban beszámolt róla, az Aréna Pláza után az óbudai EuroCenter is fizetőssé tette a parkolást március 5-én az agglomerációból ingázók miatt. Õk ugyanis a pláza parkolójában leparkolták a kocsijukat és tömegközlekedéssel mentek a belvárosba. Noha az első három óra ingyenes, utána 700 forintot kell óránként kifizetni, ami az ingázókat elriasztotta, de sok vásárlóval is kiszúrtak így. A pláza korábbi válasza szerint a vásárlóiknak akartak kedvezni ezzel a húzással, hogy ne kelljen órákat körözniük parkolóhely miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?