INSIDER

Csoda történt: ezért élte túl az 5 éves kislány a tragikus vonatbalesetet

Több száz métert tolhatta maga előtt a vonat azt a személyautót, amelyik Szügynél hajtott a sínekre. Az összeroncsolódott járműből szinte sértetlenül emelték ki azt az 5 éves kislányt, akinek édesapja nem élte túl az ütközést.
  • Szerző: Ripost

Egyetlen pillanat alatt véres rémálommá vált a vakító napsütéses hétfő délután a szügyi vasúti átjáróban. Egy 42 éves magyarnándori édesapa az 5 éves kislányával hajtott a sínekre, amikor jött a vonat. A becslések szerint alig 40-nel közlekedő Piroska nevű személyvonat pont derékba kapta a metálszínű Opel Zafirát, és több száz méteren át gyűrve-roncsolva tolta maga előtt az autót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Torjay Attila nool.hu

A információi szerint a közelben dolgozó munkások értek elsőként a helyszínre, akiknek sikerült kiemelniük az autó maradványaiból az ötéves kislányt. A gyerek, csodával határos módon sértetlenül megúszta az ütközést, melyben minden bizonnyal nagy szerepet játszott a gyerekülés, amely ráadásul nem azon az oldalon volt a hátsó ülésen, ahol a vonat telibe kapta a kocsit.

Fotó: Torjay Attila nool.hu

A kiértkező balassagyarmati tűzoltóknak feszítővágóra volt szükségük, hogy kiszabadítsák a sofőrt.

„Több mentőegységet, köztük mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre„ – mondta el Kocsis Szandra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője. „A baleset következtében a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, őt helyszíni életmentő beavatkozásokat követően légi úton, szállítottak kórházba a mentők.

Fotó: Torjay Attila nool.hu

 

A kislány könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, őt csak megfigyelésre szállították kórházba a kollégák.”

Lapunk úgy tudja, az édesapa S. László a többszöri orvosi beavatkozás ellenére nem élte túl a vonatbalesetet.

A helyiek értetlenül állnak a történtek előtt, többen is azt mondják: S. László jól ismerte a környéket, többször járt azon az útvonalon, mert a szülei szügyiek.

A MÁV a megkeresésére közölte: működött a fénysorompó.

Poblémás a vasúti átjáró

Bár a Google műholdfotóin úgy tűnik, jól belátható a vasúti átkelő, egy helyi sofőr állítja, a felvétel régi.

„Mielőtt ítélkeztek, ki lehet jönni és megnézni azt a vasúti átjárót, egészen az útig 3 méter magas facsoport van és sajnos rásüt már ilyenkor a nap” – írja egy helyi sofőr a Facebookon. Elmondása szerint az előző jegyző többször kérte a tulajt, hogy vágják ki a fákat, mert balesetveszélyes. „Az az átjáró tényleg beláthatatlan” –erősítette meg egy másik kommentelő. „Közel kell menni a sínekhez, annyira belógnak a fák” – magyarázza. Ráadásul ennél az átkelőnél idén februárban és márciusban is problémák voltak a fénysorompóval.

Hétvégén is volt egy ilyen tragédia

Szombaton Sajóivánkán egy ugyanilyen típusú vonat ütközött össze egy autóval a vasúti átjáróban. Kiderült: a vasúti lámpa piroson villogott, a sofőr mégis át akart hajtani a vonat előtt. A vonat a Renault Laguna típusú autót 130 méteren tolt maga előtt. Az autóvezető a helyszínen életét vesztette, az utasát kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?