INSIDER

Csecsemőgyilkosság Magyarmecskén: döbbenet, mit gondol magáról az anya

A 39 éves nő még áprilisban ölte meg újszülöttjét, miután a kicsit otthona fürdőszobájában világra hozta.
  • Szerző: Ripost

Nem tartja magát bűnösnek az a baranyai asszony, aki bezacskózta, majd cipősdobozban elrejtette újszülöttjét Magyarmecskén. B. Brigitta élettársa elől is titkolta terhességét, mert megegyeztek, hogy nem szül neki gyereket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 39 éves Brigitta már két gyermeket is elvesztett, mióta Pécsről Magyarmecskére költözött tíz évvel idősebb élettársához. A férfi nem akart tőle gyereket, ezért két terhessége abortusszal végződött. Hiába védekeztek, újra terhes lett, de ezt a gyereket már nem akarta elveszteni, ezért mindent megtett, hogy állapotát eltitkolja otthon és a faluban is. A vádirat szerint tavaly nyáron esett teherbe, de erről senkinek sem szólt. Amikor a terhesség jelei nyilvánvalóvá váltak, öltözködésével próbálta leplezni. Tavasszal ez több falubelinek is feltűnt, de azt hitték, bolond.

„Furcsa volt, hogy ebben a melegben sem veszi le a télikabátot, még otthon is abban van” – mondta a Borsnak a gyilkosság utáni napokban az egyik szomszéd.

Brigitta április 4-én, a fürdőszobában szülte meg az egészséges fiú csecsemőt, a köldökzsinórt egy ollóval vágta el, majd kitakarított. A kisfiút két mű­anyag zacskóba tette, jól bekötözte, majd fehér rongyba csavarva betette egy cipősdoboz­ba, amit a ruhásszekrényben rejtett el.

Nem sokon múlt, hogy Brigitta belehaljon a szülésbe, mert né­hány nap után a bent maradt méhlepénytől vérmérgezést kapott, ezért egyik este ájultan esett össze a fürdőben. Élettársa értesítette a mentőket, akik a pécsi szülészeti klinikára szállították, ahol az egész méhét el kellett távolítani. Brigitta még ezután sem árulta el, hova rejtette a csecsemőt, akit a rendőrök találtak meg a házkutatás alkalmával. A férfi megbocsátott Brigittának, aki továbbra is élettársával él Magyarmecskén.

A Pécsi Törvényszék előkészítési ülésén az asszony nem tartotta magát bűnösnek. Ügyvédje azt szeretné elérni, hogy Brigittát beszámíthatatlannak nyilvánítsák. Az ügyvéd szerint nem büntethető, mert úgynevezett korai petefészek-kimerülés szindrómája van, ami pszichés gondokat okoz nála.

A bíróság tárgyalást tűzött ki, ahol tanúkat és orvos szakértőket hallgatnak meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?