INSIDER

Csecsemőgyilkosság: hazudott a pásztói anya

Legalább 10 óráig távol volt, nem lehet pontosan tudni, az idő alatt mit csinált H. Mónika, aki megszülte, majd a gyanú szerint lefejezte a saját kisbabáját.
  • Szerző: Ripost

Ellentmondások és furcsaságok sora kíséri a Nógrád megyei Pásztón történt szörnyűséget: egy nő titokba hozta világra gyermekét újévkor, a kicsi fejét egy héttel később egy kutya találta meg, a szülés utáni komplikációkkal orvoshoz forduló anyáról a szülész tett bejelentést a rendőrségen. A kép egyszerű lenne, ám az anya állítja: szülés után csak hátrahagyta, de nem ölte meg és nem fejezte le a babáját.

A test azóta sincs meg, pedig speciális keresőkutyákat is bevetett a rendőrség, hogy a tetem nyomára bukkanjon. De vajon mi múlik azon, hogy előkerül a test vagy sem?

– Sokkal könnyebb a bizonyítási eljárás, ha megtalálják a kisbaba testrészeit. Anélkül orvosszakértői véleményekre lehet alapozni – kezdi dr. Kamarás Péter jogi szakértő a %%-nak. Majd így folytatja: – Ilyen esetekben mindig orvosszakértő és elmeorvos szakértő is megvizsgálja a gyanúsítottat. Az ő véleményük alapján meg lehet állapítani, mennyire életszerű a gyanúsított védekezése – magyarázza szakember. Mónikát jelenleg szándékos emberöléssel gyanúsítják, s az ügyben nem a bíróságon elhangzott kijelentése lenne az első hazugság.

Terhességét illetően például nemcsak a férje elől titkolta, hogy babát várt, de a várandósságáról még a legjobb barátnőjének is azt hazudta, hogy pár hónaposan elvetélt…

S hogy milyen hazugsággal bukott még le a nő? Kiderül a keddi %% című napilapból. Keresd az újságárusoknál!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?