INSIDER

Brutális, hogy mit hoz magával ma az újabb hidegfront

Sok-sok eső és lehűlés érkezik keddtől.
  • Szerző: Ripost

Kedden egy hidegfront hatására egyre többfelé várható csapadék, mely az északkeleti tájakra érkezhet meg a legkésőbb. A Nyugat-Dunántúlon többfelé és a magasabb dunántúli tájakon havas eső, hó is hullhat, míg a front előtt keleten, északkeleten záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északi-északnyugati szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. Keleten még 10-18 fokot mérhetünk délután, máshol 3 és 9 fok között alakulhat csak a csúcshőmérséklet – írja az Időkép.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Szerdán kezdetben még sokfelé esős időre van kilátás, a magasabb dunántúli és északi tájakon átmenetileg havas eső, hó is hullhat. Délután keletre szorul az eső, de záporok még több helyen előfordulhatnak. Élénk, erős, nyugaton, északnyugaton viharos lehet az északias szél. Délután mindössze 3-8 fokra van kilátás.

Csütörtökön és pénteken is még sok felhő lesz felettünk, és több tájegységünkön is előfordulhat még átmenetileg eső, zápor, de már lesznek csapadékmentes területei is az országnak. Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Csütörtökön még az ország legnagyobb részén 10 fok alatt maradhatnak a maximumok, de pénteken melegedés veheti kezdetét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?