INSIDER

Családi tragédia: bármelyik percben utcára kerülhet a súlyos beteg Emma

Augusztus óta küzdenek az elemekkel.
  • Szerző: Ripost

Hiába mozgattak meg eddig minden követ, nagy bajban van a súlyos beteg Emma családja. Ha Szita Edináék legkésőbb júniusig nem gyűjtenek össze 30 milliót, megszűnik a tető a fejük felől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nehéz sorsú család még augusztusban döntött az adománygyűjtés mellett, hogy a jelenlegi dohos és penészes albérletet gyermekeik érdekében saját otthonra cseréljék. A 9 éves Emma egy 2 hónapos baba szintjén él és súlyos epilepsziával küzd, ráadásul a testvére, Fanni is Marfan-szindrómában (kötőszöveti betegség) szenved.

Gyűjtésbe kezdtek

„Mivel az albérlet miatt romlott Emma állapota, sokszor kértük a tulajt, hogy tegyen valamit, de mindhiába. Az utolsó reményünk az emberek segítsége” – mesélte könnybe lábadt szemekkel Szita Edina, a három gyermekes édesanya a -nak. A cél, hogy a kórházi kezelések miatt Pécsen maradjanak, ehhez azonban 30 millióra van szükségük.

Hatalmas összefogásra van szükségük

Nemrég a Pécsi Aktuál mutatta meg Marosi Emmáék történetét. Bár a riport óta 1 millió forintot összegyűjtöttek, és így 5 millió forinttal közelebb lett a cél – ez vajmi kevés. A családot egy művész is segíti, aki egyedi dohányzóasztalát akarja eladni.

A napokban láttam egy videót egy pécsi családról, akik annyira megérintettek, hogy az egyik alkotásomat eladásra...

Közzétette: Trebor Steel2021. április 12., hétfő

 

Az utcára kerülés fenyegeti őket

Miután családi barátok unszolására Emmáék adománygyűjtésbe kezdtek, az albérlet tulajdonosa 2 év után felbontotta velük a szerződést.

„Közölte, hogy május 31-ig maradhatunk” – mesélte az anya. A riport óta A család igyekszik pozitívan nézni a helyzetet, de ez nem könnyű, mivel bármelyik percben utcára kerülhetnek.

„Egy idős úr felajánlotta, hogy amíg el nem adja a házát, addig ott lakhatunk, de utána nincs hova mennünk” – meséli a tragikus hírt Edina.

A család augusztus óta küzd az elemekkel, próbálnak a gyermekeik előtt erősek maradni, de ketyeg az órájuk.

A férjemmel csak arra tudunk gondolni, hogy mindjárt az utcára kerülünk. Mi csak békére és nyugalomra vágyunk, ahol nyugodt környezetben tudjuk a lányokat ápolni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?