INSIDER

Csaknem 20 éve tűnt el Till Tamás, a szülők most új reményt kaptak

A 11 évesen eltűnt Tamásról most egy felnőttkori képet készített egy önkéntes egy alkalmazás segítségével.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A két évtizede nyomtalanul eltűnt Till Tamásról az öregedését élethűen ábrázoló képek készültek. A sorozatot egy önkéntes alkotta. Szinte nincs olyan ember az országban, aki ne ismerné a több mint 19 éve eltűnt Till Tamás szívszorító történetét. Az akkor mindössze 11 éves, mosolygós kisfiú 2000. május 28-án indult el biciklijével a bajai házukhoz közeli vadasparkba, ahonnan azóta sem tért haza. Számos baljós teória látott napvilágot, de a szülei sosem adják fel a reményt, most pedig ismét van mibe kapaszkodniuk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kámforrá vált gyermek ma már 30 éves lenne, de rendszerint egy kisgyerekkori képet osztanak meg róla, ami alapján szinte lehetetlen lenne felismerni. A rendőrség hivatalos honlapján található adatbázisban is ez szerepel. Az Eltűnt Személyek Keresése nevű Facebook-oldalt üzemeltető férfi gondolt egyet, és könnyedén kreált néhány jól sikerült felvételt az idősebb Tamásról.

„Már jó ideje kapcsolatban állok az édesanyjával, aki korábban elmondta, hiába kérte a hatóságoktól a gyerekkori kép „öregítését”, nem sikerült megalkotniuk azt” – magyarázta a Borsnak Nagy László, aki egy egyszerű alkalmazással, teljesen ingyen készítette el az eddigi leghasználhatóbb képeket a borostás, bajszos és szakállas Tamásról.

Tillné Vörös Katalin rendkívül örül annak, hogy a fia ügyével máig foglalkoznak.

„A rendőrség ennyi idő elteltével sem készített olyan képet, ami az idő múlásával ábrázolná a fiam, de ez vélhetően a jövőben változni fog” – magyarázta a Borsnak az asszony. Ezzel kapcsolatban a rendőrség: jelenleg nincs folyamatban grafika készítése, de a körözési eljárás a mai napig érvényben van.

„Néhány éve két sztrókot is kaptam egymás után, és egy szívinfarktusom is volt. Ezután aktívan részt vettem egy eltűnt gyerekek felkutatásával foglalkozó oldal szerkesztésében, de már nem tudok aktívan részt venni a munkában. Pszichésen borzasztóan megviselt” – mondta a megtört édesanya.

Sokan már biztosan feladták volna a reményt, de a fiú szülei rendíthetetlenül bíznak abban, hogy gyermekük egyszer hazatér. Tamás júliusban ünnepelte volna a 30. születésnapját, akkor is hazavárták.

„Mindennap bemegyek a szobájába, ami azóta is úgy áll, ahogyan ő hagyta. Az ünnepekkor ajándékot is veszek neki. Az eltűnésekor nála lévő megrongált biciklije a padláson pihen becsomagolva. Az anyai ösztönöm azt súgja, Tomi életben van” – mesélte Katalin. Az eltűnés után egy évvel egy idegen telefonon azt mondta nekik, hogy a fiuk él és külföldön lakik, de erre nincs bizonyíték.

címkék:
És ezeket olvastad már?