INSIDER

Csak tudjunk kiigazodni rajta: Ilyen időre kell számítani hétvégén

Lesz itt minden! A hétvégén napsütés, zápor, szél váltja majd egymást.
  • Szerző: Ripost

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de délen, délkeleten felszakadozhat a felhőzet, főként az ország északi felén több helyen várható eső, zápor, keleten zivatar is lehet. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északkeleten néhány fokkal melegebb is lehet – írja a met.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Csóka Ferenc / Ripost

Szombaton szakadozott felhőzet lesz felettünk, így általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de emellett napos körzetek, illetve időszakok is várhatók. Szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a maximum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Vasárnap tovább szakadozik, csökken a felhőzet – legtovább keleten maradhat felhős az idő -, majd változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Főként a Dunától keletre fordulhat elő helyenként kisebb eső, záporeső. Elsősorban hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a csúcshőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?