INSIDER

Csak öt Combinón figyelik a támadókat kamerák...

A két legfontosabb villamosjáraton, a 4-6-os és az 1-es vonalán egyre több a támadás, de a technika egyelőre csak próbál lépést tartani a bûnözőkkel...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hány villamos jár a legfontosabb vonalakon: az 1-es és a 4-6-os vonalán? Ötven, száz?

Előbbi vonalon csak az új, CAF típusúakon, utóbbiakon, a Combinókon csak öt darab szerelvényen van kamera...

Mint arról a %% beszámolt, szerdán korán reggel egy férfi szinte halálra ijesztett egy fiatal nőt. Az őrülten, fenyegetően viselkedő férfit egy 18 és egy 30 év körüli férfi dobta le a Mechwart ligetnél a járatról.

A hősies viselkedés már önmagában meglepetés volt az utasoknak...

A %% megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt felelte, a Combinókra folyamatosan szerelik fel a kamerákat, eddig öt üzemel. A szintén támadásoktól sújtott 1-es villamoson pedig csak az újonnan elindított, spanyol CAF-ok kaptak megfigyelő rendszert.

Jelenleg nem megoldható, hogy a munkatársak minden járművön és metróállomáson jelen legyenek és intézkedjenek az utazási feltételeket megszegőkkel szemben

- írta kérdésünkre a BKK. A cég szerint mindhárom járaton vannak nappal ellenőrök, esetleg közterület-felügyelők is, a Combinókon pedig éjjel biztonsági őrök járnak.

A rendőrség feladatainak ellátásához a cég minden segítséget megad, tették hozzá, s azt javasolták: aki bajba kerül, s nem tudja hívni a zsarukat, szóljon az ellenőrnek, vagy a villamosvezetőnek.

Ha ez nem sikerül... hát, arra nincs jó megoldási javaslat.

címkék:
És ezeket olvastad már?