INSIDER

Megrendülten nyilatkozott a covid-osztályon megkéselt tanárnő családja

Tegnap reggel a kórházban életét vesztette az az 54 éves tanárnő, akire a Honvédkórház Covid-osztályán támadt rá egy kínai férfi.
  • Szerző: Ripost

A drogos ámokfutó szombaton egy sebészollóval esett neki a lélegeztetőgépen lévő Mariannának, az asszony mindkét szemét, az agyát és a mellkasát is súlyosan megsebesítette. A felépülésére nagyon kevés esély volt, de családja és diákjai bíztak a csodában. Marianna végül feladta a harcot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

„Egy tiszta szívű, áldozatkész embert veszítettünk el, aki soha a légynek sem ártott. A családjának és a munkájának élt, utóbbit a hivatásának tekintette és mindig is úgy állt hozzá. Egy budapesti általános iskolában tanított matematikát, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a diákjai nagyon szerették. Több volt ő, mint tanár, egy igazi pedagógus volt, aki legalább annyira törődött a gyerekek lelkével, mint a tananyaggal„ – mondta megrendülten Marianna közeli hozzátartozója a Blikknek.

A betegség igen gyors lefolyású volt Mariannánál, hamar kórházba került. Sajnos ott sem javult a helyzet, ezért került lelegeztetőgépre. Támadója is az osztályon feküdt, és úgy tudni, a végzetes ámokfutása előtt más betegekre is rátámadt. Az még nagy kérdés, hogyan került hozzá a sebészolló, amelyet csak az orvosok és a nővérek használhatnak. Borzalmas tette után egy biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni, ám dühében őt is megsebesítette. Végül a rendőrök a kórház udvarán kapták el. A támadó állítja, nem emlékszik semmire. Ez feltehetőleg így is lehet, hiszen információik szerint rendszeres drogfogyasztó volt, valószínűleg az elvonási tünetek hatása alatt cselekedett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?