Létrehozva: 2021.05.31.

Megérkeztek a legfrissebb adatok, látványosan változott a fertőzöttek száma

Fontos, hogy a védelmi intézkedéseket továbbra is betartsuk!

Szerző Ripost

156 a napi új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 538 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős beteg, így az elhunytak száma 29 733 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 700 236 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 74 569 főre csökkent. 981 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát – írja a koronavirus.gov.hu.

Fotó: Koronavírus tájékoztató oldal

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van. Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A kulturális eseményeket – a zenés táncos, rendezvény kivételével –, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott rendezvényeket, illetve a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvény bárki által látogatható. Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak.

Május 22-én elértük az ötmillió beoltottat, így Magyarországon előbb indulhatott újra az élet és a gazdaság, mint az európai uniós országok többségében. Míg hazánkban már eltörölhettük az éjszakai kijárási tilalmat, addig több más országban továbbra is érvényben van a lakhelyelhagyás időbeli korlátozása.

Franciaországban este 9 órától reggel 6-ig tart a kijárási tilalom, ez alól a munkavégzés, egészségügyi és családi szükséghelyzet adhat felmentést, illetve szabad a háziállatok sétáltatása is a lakóhely közelében. A tervek szerint június 9-től este 11 órára módosul a kijárási korlátozás kezdete, teljes eltörlését pedig június 30-tól tervezik.

Olaszországban, ha jól alakulnak a számok, a kormány csak június 21-én tervezi megszüntetni az éjszakai kijárási tilalmat a járványügyi szempontból alacsony kockázatú területeken. Legutóbb május 18-án enyhítettek a szabályozáson, ennek értelmében csak a szükséges feladatot ellátók és a munkába menők tartózkodhatnak kint este 10 és reggel 6 óra között.

Görögországban éjjel fél 1 és reggel 5 óra között van érvényben kijárási korlátozás, a szabályozáson legutóbb május 14-én lazítottak.

Németországban legkésőbb június 30-ig érvényben van az országos korona-vészfékrendszer, ami alapján a fertőzöttségi ráta 100-as értéke felett kijárási korlátozás van érvényben az adott körzetben, este 10 órától reggel 5-ig. Kivételt ez alól a munkavégzés, egészségügyi okok, az egyéni séta vagy sport jelenthet. A betegségen már átesett vagy beoltott, védett személyek felmentést kapnak a kijárási korlátozás alól. Jelenleg összesen hat ilyen körzet van az országban, Baden-Württembergben, Bajorországban és Thüringiában.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Telegdy-Kapás Boglárka teljesen összeomlott

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

hirtv.hu

Paláver - Magyar Péter megjelent provokálni Szentkirályi Alexandra standjánál + videó

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Dráma Szegeden: vezetés közben lett rosszul a buszsofőr, kollégái élesztették újra

INSIDER

Európai-színvonalú húsüzem látja el az országot

INSIDER

Összetörten zokogott az édesanyja: horrorbalesetben hunyt el Ferenc Fülöpházánál

INSIDER

Azt hitték, hogy csak lusta a tesiórákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány