INSIDER

Életveszélyes körülmények: ilyen a Corvin-negyed-aluljáró esőzéskor

Az életveszélyességig lepukkant a Corvin-negyed aluljárója. A burkolat hiányos, a lefolyókat nem tisztítják, így az esővíz folyik a kövön, de a plafonból is csöpög a víz egy beázás miatt. Az ázás alatt pont egy jegyautomata van...
  • Szerző: Ripost

A bejelentett hibát felvettük a javítási listánkra – írta 2021. júniusában a jarokelo.hu-nak a Budapest Közút Zrt, miután az illető panaszt nyújtott be a Corvin-negyed aluljáró beázása miatt – derítette ki a Metropol. Kiábrándító, hogy csak most vették fel a javítási listára, miközben évek óta tart a beázás. Ráadásul, a földön tócsa keletkezik, amit kerülgetni kell. Az is kiderült, hogy a Fővárosi Önkormányzat biztosítja a forrást a Budapest Közút Zrt. részére, ami abból a vélhetően kevés összegből látja el – kis kapacitás mellett – az üzemeltetési és műszaki feladatokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jegyautomata működik, de az utazó közönség nem vállalja be, hogy a nyakukba essen az eső, inkább sorban állnak egy másik gépnél. (Fotó: Metropol)

A gyalogosok már többször panaszkodtak, mégsem történt semmi

Legutóbb a Járókelő blog szerzője jelezte a krónikus beázást idén májusban. Akkor ő ezt a választ kapta az illetékestől az üggyel kapcsolatban. Persze, azóta sem történt semmi.

„A 00083403 számú bejelentésben szereplő Bp. VIII. Corvin-negyed aluljáró üzemeltetése, fenntartása a Budapest Közút Zrt. feladatai közé tartozik. Az illetékességünkbe tartozó üzemeltetési, fenntartási feladatokat a Fővárosi Önkormányzat által biztosított források erejéig a műszaki, és gazdaságossági szempontok alapján a rendelkezésre álló kapacitási lehetőségeinkhez mérten folyamatosan végezzük. A bejelentett hibát felvettük a javítási listánkra.”

A Metropol lapzártájáig nem kapott választ arra, hogy a 3-as metró felújításával az aluljárók megújulnak-e, sem arra, hogy miért nem újították fel a siralmas állapotú Corvin-negyed-aluljárót.

Életveszélyes és gyomorforgató körülmények

Mit mondanak a budapestiek?

Ágnes: Ha sokáig ázik még a plafon, félő, hogy a vakolat is hullani kezd. Nem is tudom, mi történne, ha ráesne valakire, egyáltalán milyen következménye lenne annak.

Luca: Szerintem nevetséges, hogy még mindig ott tartunk, hogy beázik egy aluljáró ilyen szinten. Pedig nem árvíz szerű esőzések voltak, csak egy egész napos szemerkélés, és máris bokáig állunk a szmötyiben.

Éva, az egyik bolt eladója: Mindig beázik, ha esik az eső, már évek óta ez van. Anno nehéz dolgokat vittek itt az aluljáró fölött és a mennyezet nem erre volt kitalálva és egész egyszerűen nem bírta. Mostanra teljesen szétment.

Zsuzsa, a vécés néni: Leginkább a lépcsőknél ázik be, ott mindig áll a víz, mivel a lefolyók el vannak dugulva. Egy-két évente azt tisztítani kéne, de én meg nem láttam olyat, hogy ezzel bárki foglalkozott volna.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?