INSIDER

Cipőfűzős gyilkos: Nagyon hiányzik a barátnőm, akit megfojtottam!

Csőstül jön a baj Z. Sándor, a cipőfűzős gyilkos környezetében. Meghalt az apja, akihez annak idején kiengedték a börtönből, amikor megölte szerelmét, Jónás Szandrát. Az áldozat édesapja is életveszélyes állapotba került, nemsokára életmentő műtétet végeznek el rajta.
  • Szerző: Ripost

Huszonkét év – ennyit kapott jogerősen Z. Sándor a szerelme, Jónás Szandra meggyilkolásáért. A börtönben ülő férfi azért kapott eltávozást 2018. júniusában, hogy meglátogassa a debreceni kórházban haldokló édesapját. A látogatás után hazament Nagyecsedre, ahol egy cipőfűzővel megfojtotta szerelmét, Jónás Szandrát. Az akkor 19 éves lánynak azért kellett meghalnia, mert nem lelkesedett kellőképpen Sándor szökési tervéért, és arra akarta rábeszélni a férfit, hogy inkább térjen vissza a börtönbe és töltse ki a büntetését. A férfi ebből arra következtetett, hogy van valakije, ezért kihúzta nadrágjából az övnek használt cipőfűzőt és megfojtotta a lányt.

Fotó: Ripost

A gyilkosság után a férfi elszökött, másnap találtak rá a rendőrök, Szandra családja pedig összeomlott. Sándor nagybeteg apja nem sokkal később hazatérhetett a kórházból.
„Két nappal a másodfokú tárgyalás előtt meghalt Sándor apja. Nem sokkal Szandra temetése után hazahozták a kórházból, azóta itthon volt, ennek pedig másfél éve„ – mondta a -nak Szandra apja, Jónás Bertalan. – „Én viszont közvetlen a lányom halála után infarktust kaptam. Két ér elzáródott a szívemben, és most már nem húzhatom tovább a műtétet. Az orvosok azt mondták, ha nem fekszem kés alá, akkor már csak 3-4 hónapom van hátra. Márciusban szívműtétem lesz. A feleségemet is megviselte a lányunk halála, kifordult magából, depresszióval küzd.”

Jónás Bertalan fájdalma nem múlik, belebetegedett lánya elvesztésébe Fotó: Ripost

A tárgyaláson maga Sándor is megbánást és fájdalmat mutatott, amikor az utolsó szó jogán felszólalt.
„A mai napig nagyon szeretem őt, nem tudom elfelejteni Szandit, én nem akartam megölni. Csak arra kérem a Jóistent, hogy egy percig láthatnám, és vegye el az életemet. Csak egy percig ölelhessem” – mondta és azt kérte, adjanak neki még egy lehetőséget az életben, hogy elmehessen Szandi családjához és elnyerhesse a bocsánatukat.

A Debreceni Ítélőtábla az elsőfokú 20 éves büntetést 22 évre súlyosbította, ráadásul nem kerülhet feltételesen szabadlábra. Ebben minden bizonnyal az is közrejátszik, hogy a gyilkosság után sem bírt agresszív természetével. Védőügyvédje, aki az elsőfokú eljárás alatt képviselte, közvetlen az ítélet előtt visszaadta a megbízását, mert Z. rendszeresen fenyegette és zaklatta őt.
„Úgy tudom, hogy az egyik cellatársát is fenyegette és zsarolta, hogy adjon neki pénzt, meg is akarta ölni” – tette hozzá Jónás Bertalan. – „Amit az utolsó szó jogán mondott, az csak színjáték. Nem bánt ő meg semmit. Azt se hiszem el, hogy tőlünk bocsánatot szeretne kérni. Én nem tudok neki megbocsátani soha, az biztos, mert elvette tőlem a lányomat. Teljesen mindegy, hogy huszonkét évre vagy életfogytiglanra ítélik. Akkor fogok megnyugodni, ha megkapom a hírt, hogy meghalt. Mert hiába van börtönben. Eszik, iszik, éli a világát. Az én Szandrám meg a föld alatt van.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?