INSIDER

Cipőért gyújtottak legtöbben virtuális gyertyát

Jézus Krisztus és Szûz Mária után Cipő következik azon a listán, kinek gyújtottak a legtöbben virtuális gyertyát. Az emlékoldalakon a hírességeken kívül a szörnyû gyilkosságok és balesetek áldozataiért ég a legtöbb gyertya az interneten.
  • Szerző: Ripost

A gyász is az internetre költözött!

Halottak napja alkalmából sokan gyújtanak virtuális gyertyát. A legnépszerűbb oldal a „gyertyaláng”, ahol bárki ápolhatja elhunyt szerettei, hozzátartozói vagy ismert emberek emlékét, róluk őrzött információkat, képeket tárolhat, megoszthatja azokat családtagjaival, rokonaival és barátaival. A portálon tárolt információkat, képeket az elhunyt hozzátartozói közösen tudják bővíteni. A „virtuális temetőben” a kiválasztott személy oldalán lévő új gyertya gyújtása linkre kattintva lehet virtuális gyertyát gyújtani, ami 7 nap és 2 órán át „ég”. A képernyőn gombnyomásra meggyújtott gyertya virtuálisan olvad, majd eltűnik a semmibe, és ugyanazzal a regisztrációval csak ezután lehet újabb ingyenes gyertyát gyújtani.

Az oldal üzemeltetője azzal keres pénzt, hogy aki különleges vagy a szokásosnál hosszabban, akár évekig égő virtuális gyertyát akar, annak fizetnie kell.

Az oldalnak 132 ezer kedvelője van, percenként átlagosan 69 gyertyát gyújtanak rajta. 

Meghökkentő, kikért gyújtottak a legtöbben gyertyát tegnap, Halottak napján. Az, hogy Jézus Krisztus és Szűz Mária vezeti a toplistát, még nem meglepő, de rögtön utánuk Cipő következik! Bódi László halála öt évvel ezelőtt megrázta a közvéleményt, de még most is sokan emlékeznek rá. Az oldalról kiderül: rajongói nem felejtették el, sokan a határon túlról is online emlékeznek rá.

Nagyon sokan írnak ki Republic idézetet az énekes emlékoldalára, és kedvenc videoklipjüket is rengetegen osztják meg. A negyedik helyen egy 2003-ban tragikus autóbalesetben elhunyt testvérpár van, értük a gyászoló anyával együtt érzők gyújtanak gyertyát.

Igen sok gyertya ég Szita Bencéért is. A kisfiút 2012-ben brutálisan meggyilkoltatta a nevelőanyja két férfival, végignézte a 11 éves gyerek halálát, akit még élve eltemettek. A megrázó eset hónapokig beszédtéma volt.

Ha te is kíváncsi vagy, hogy mit mondott  a Halottak napja kapcsán Szita Bence nevelőapja, akkor keresd a %% napilapot szombaton az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?