INSIDER

Celldömölki tragédia: az internetről tudta meg a 11 éves Kiara, szörnyű balesetben elhunytak a szülei

Az árván maradt kislány hiába hívta telefonon a szülőket.
  • Szerző: sk

Drámai részletek a csütörtöki, celldömölki tragédia kapcsán. Mint ismert, csütörtökön Vas megyében egy gépkocsi egy autóbusszal ütközött, a balesetben az autóban ülő házaspár elhunyt. A 29 éves jegyespár, Gábor és Melinda lánya, 11 éves Kiara a digitális oktatás miatt otthon volt, ő az interneten látott fotóból szerzett tudomást a szörnyű balesetről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gépkocsi mindkét utasa elhunyt Fotó: BM OKF

Gábor édesanyja a drámai órákról nyilatkozott.

„Miután elbúcsúztak, a kis Kiara próbálta őket hívni, de nem vették fel neki a telefont. Aztán ahogy az interneten olvastunk egy cikket, hogy egy Audi balesetet szenvedett a közelben, a másik gyerekemmel azonnal a helyszínre siettünk” – mesélte a könnyeivel küszködve a Blikknek Gábor édesanyja, Ignác Mónika.

A nagymama elmondása szerint a kis Kiara az interneten olvasta a cikket a celldömölki tragédia részleteiről, onnan tudta meg, szülei elhunytak. A baleset körülményeit ecsetelve Mónika kiemelte, egy kamionos okozhatta a tragédiát.

A munkásokat szállító busz utasai közül ketten súlyosan, tízen könnyebben sérültek meg
Fotó: BM OKF

„Az egyenes szakaszon egy kamion megpróbálta kielőzni a buszt, de az utolsó pillanatban egy hatalmas fékezés után hirtelen visszatért a sávjába, amikor meglátta, hogy a szemből érkező fiamék már közelítenek. Gábor vélhetően megijedhetett a hirtelen feltűnő monstrumtól, és a frontális ütközés elkerülése érdekében valahogy nekicsapódhatott a busznak, ami több mint tíz méteren keresztül tolta őket maga előtt.” – fogalmazott Mónika.

A húsiparban dolgozó, külföldi munkát vállaló Gábor és a helyi idősek otthonában tevékenykedő Melinda a kislányuk születése után sokáig együtt éltek, aztán egy rövid szünet következett kapcsolatukban, majd ismét egymásra találtak. Tavaly decemberben Gábor eljegyezte a párját, az esküvőt idén nyárra tervezték.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?