INSIDER

Buszmegállókban állókra lövöldözött fehérvári férfi

Több lövést is leadott a székesfehérvári vádlott azokra az emberekre, akik a lakása közelében várakoztak.
  • Szerző: Ripost

Mintha galambokra lövöldözött volna – nyolc év fegyházra ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyektől a bíróság szerdán azt a férfit, aki tavaly áprilisban székesfehérvári otthona ablakából légpuskával öt célzott lövést adott le a szemközti áruházak parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállókban várakozó emberekre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Székesfehérvári Törvényszék szerint a vádlottat lőfegyverrel visszaélés bűntettében, öt rendbeli testi sértés bűntettének kísérletében és garázdaság bűntettében találták bűnösnek. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban részben felmentés, részben enyhítés érdekében fellebbezett.

Ahogy az ismeretes a vádlott engedély nélkül vásárolt meg egy légpuskát a hozzá tartozó távcsővel és lövedékekkel együtt, amelyeket az általa bérelt ingatlanban tartott, és amellyel a bűncselekményt később elkövette.

A férfi által leadott lövések az egyik sértettet a jobb combján, míg a másik két kiskorú egyikét a hátán, egy másikat pedig a bal szeme alatt találták el

- írták.

A többi lövés a földbe csapódott. Valamennyi sértett esetében fennállt a súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának veszélye.

És ezeket olvastad már?