INSIDER

„Pénzt vagy életet” – üvöltötte János, majd kést rántott a buszmegállóban

A gödöllői rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 20 éves turai férfit, aki a gyanú szerint késsel rabolt ki egy fiatal nőt Turán.
  • Szerző: Ripost

Április 14-én hajnalban egy 28 éves nő tett bejelentést a turai rendőrségen, miután kirabolták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elmondta, hogy kora hajnalban Turán a zsámbéki úti buszmegállóban várta a menetrend szerinti járatot, amikor egy férfi bukkant elő egy romos épületből, majd késsel a kezében „pénzt vagy életet” felkiáltása után, arra kényszerítette, hogy adja át értékeit.

jános kirabolt egy ártatlan nőt

A biciklinyomok megerősítették a nyomozók gyanúját
Fotó: Police

A váratlan támadás miatt annyira megijedt, hogy táskáját a benne lévő okmányokkal és négyezer forintjával együtt odaadta támadójának, aki a szakadó esőben kerékpárjára pattant és sietősen távozott.

A helyi rendőrök, miután részletes személyleírást kaptak a feltételezett elkövetőről, hamar tudták, kit és hol kell keresni. A zsaruk egy órán belül hely-és személyismeretüknek köszönhetően megálltak egy turai ház előtt, ahol friss kerékpárnyomra bukkantak, ami tovább erősítette a gyanút: jó helyen járnak.

megtalálták az ellopott pénztárcát

A rendőrök megtalálták Jánosnál az ellopott női pénztárcát
Fotó: Police

A férfi a ház egyik szobájában feküdt, a rendőrök kérdésére elmondta, hogy egész éjszaka otthon volt és aludt, azonban szinte friss, vizes ruhadarabjaival kapcsolatban nem tudott elfogadható magyarázattal előállni. A nyomozók kutatni kezdtek a házban, és megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, egy matrac alól pedig előkerült a rabolt női pénztárca is, benne a sértett okmányaival.

A gödöllői nyomozók a 20 éves Sz. Jánost felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?