INSIDER

Erre figyelj a hétvégén: korlátozások lesznek Budapesten a futóverseny miatt

A korlátozások a budai és a pesti oldalát egyaránt érintik, a Budapesti Közlekedési Központ telefonos applikációt ajánl az utazások tervezéséhez.
  • Szerző: ripost

A hétvégén rendezik a 36. Telekom Vivicittá városvédő futást, a futóverseny miatt jelentős változásokra, az autós és a közösségi közlekedést is érintő korlátozásokra kell készülni Budapesten, kiemelten a Margitszigeten, az Árpád hídon, a Margit hídon és a budai rakpartokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

futóverseny

Korlátozásokra lehet számítani hétvégén a futóverseny miatt Budapesten (képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint szombaton a Margitsziget központi út-Árpád híd (déli ág, két sáv)-Népfürdő utca-pesti alsó rakpart-Jászai Mari téri északi rakparti felhajtó-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget központi út-Rendőrség útja-Hajós Alfréd sétány-Margitsziget központi út útvonalon lesznek közúti korlátozások.

Vasárnap jelentős korlátozásokra kell készülni az Árpád hídon, a Margit hídon, a Margitszigeten, a Népfürdő utcában, a pesti alsó rakparton az Árpád híd és a Margit híd között, az Árpád fejedelem úton, a budai alsó és felső rakpartokon a Margit híd és Rákóczi híd között, az Alagút utca és az Attila út térségében.

A forgalomkorlátozások miatt mindkét nap több busz és villamos is módosított rend szerint közlekedik.

A BKK az utazások megtervezéséhez a BKK FUTÁR alkalmazás használatát ajánlja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?