INSIDER

Így bulizik Budapest: ezért oltatnak a fiatalok

Újra beindult a budapesti éjszakai élet, igaz, egy picit másképp, mint korábban, de a fiatalok így is igyekeznek kihozni az estéből a maximumot. A belterek annak ellenére, hogy már van, aki megkapta a védettségi kártyáját, konganak az ürességtől, hiszen sokan még igazolvánnyal sem szeretnének lemondani a teraszélményről.
címkék:
  • Szerző: Doris

Abban mindenki egyetértett, hogy végső soron nem az számít, hogy hol, csak, hogy újra együtt tudjanak bulizni a baráti társaságok. A szabadság öröme az elmúlt hetekben nem kopott ki a szórakozókból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így bulizik Budapest: Kötetlen nyarat szeretnének, ezért is oltatnak a fiatalok

Fotó: Metropol

Kevesen ültek bent a borozóban

„Szürreális élmény úgy bulizni, hogy a terasz tömve van, te pedig, mint valami elit csapat tagja, ülsz a beltérben” – mesélte Gigi, aki legjobb barátnőjével ült be egy belvárosi borozóba, ahol egész este mindössze ketten voltak a benti részen. „Félve kérdeztük meg, hogy beülhetünk-e, ha van igazolványunk. Annyira kihalt volt minden belül, és nem értettük, miért nincs ott senki.”

Anyatalálkozó, otthon felejtett kártyával

„Mi végre elszabadultunk, és ilyen anyukás bulit tartunk” – mondta el Kriszta a Metropolnak. „Már nagyon vártuk, hogy kimozdulhassunk otthonról, úgyhogy számomra teljesen mindegy, hogy terasz vagy beltér. Igaz, bár mind a ketten be vagyunk oltva, ma amúgy sem tudnánk bent ülni, mivel otthon hagytam a védettségi kártyám. A barátnőmmel a home office miatt már fél éve nem láttuk egymást, szóval nem az a lényeg, hol vagyunk, csak tudjunk végre találkozni.

Aki nincs oltva, annak nehezebb közös programot szervezni a barátaival

„Örülünk, hogy újraéledt a város, de van bennünk egy kis aggodalom, így inkább csak a barátommal ketten bulizunk” – mondta a Metropolnak Roxi, aki pár nap múlva lesz 18 éves. Eszti sem akar kimaradni a közös programokból, ezért is oltat.

„Nagyon nem szerettem volna magam beoltatni, de úgy voltam vele, hogy ha szeretnék egy jó nyarat, akkor ez elengedhetetlen” – árulta el Eszti. „Mindenképp Pfizert szeretnék, így még várok. Nagyon rossz amúgy, mert sok barátom beoltatta már magát, és így egyelőre nehezebb a közös program. Ezekből nagyon rossz kimaradni.”

A tesók kint koccintottak

„Mi hárman vagyunk testvérek, és mindannyian megkaptuk már az oltást” – mesélte Dóri és a tesója Anna, akik annak ellenére, hogy mehettek volna bentre is, mégis kint koccintottak a teraszon. „Bent nincs olyan hangulat, és kevesen vannak, meg kint tudunk cigizni. Ezek miatt még szóba se jött, hogy beüljünk.”

Fotó: Metropol

Anna applikációval igazolja, hogy megkapta az oltást

„Ma csak kiülünk, és beszélgetünk, mert a kocsmában, ahol voltunk, kezdtek nagyon sokan lenni. Nekem amúgy applikáción már van igazolásom, csak a kártyát még nem kaptam meg” – mesélte az egyetemista Anna. „Én online regisztráltam Szputnyikra, mert meguntam a várakozást a Pfizerre.”

Az egyik ismert étteremláncnál egy kézenfekvő módját választották, hogy meg tudják különböztetni az oltott és a nem oltott vendégeiket.

„Amikor ott jártunk, megkérdezték, hogy ott fogyasztjuk-e el az ételt, mi pedig kedvesen mondtuk, hogy persze” – mesélte Brigi a hétvégi vacsora élményét „Aztán rögtön jött a kérdés, hogy van-e védettségi igazolványunk, mert anélkül csak a teraszon tudnánk ülni, az viszont már tele van. Szerencsére be vagyunk oltva, és egy gyors kártyamutogatás után karszalagot kaptunk, ami azt jelezte, hogy jogosan tartózkodhatunk bent.”

A fiataloknál a Pfizer a menő

A szombati éjszakában leszólított fiatalok elképesztő arányban szavaztak az oltás mellett. A megkérdezettek vagy már beoltottak voltak, vagy oltásra vártak, de egy dologban egyetértettek: mindegyikük számára fontos volt, hogy védettségi igazolványuk legyen. Az is érdekes volt, hogy azok, akik még nem voltak beoltva, kivétel nélkül Pfizerre vártak, vagy bármire, ami mRNS alapú vakcina.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?