Létrehozva: 2021.05.17.

Így bulizik Budapest: ezért oltatnak a fiatalok

Újra beindult a budapesti éjszakai élet, igaz, egy picit másképp, mint korábban, de a fiatalok így is igyekeznek kihozni az estéből a maximumot. A belterek annak ellenére, hogy már van, aki megkapta a védettségi kártyáját, konganak az ürességtől, hiszen sokan még igazolvánnyal sem szeretnének lemondani a teraszélményről.

Szerző Doris

Abban mindenki egyetértett, hogy végső soron nem az számít, hogy hol, csak, hogy újra együtt tudjanak bulizni a baráti társaságok. A szabadság öröme az elmúlt hetekben nem kopott ki a szórakozókból.

Fotó: Metropol

Kevesen ültek bent a borozóban

„Szürreális élmény úgy bulizni, hogy a terasz tömve van, te pedig, mint valami elit csapat tagja, ülsz a beltérben” – mesélte Gigi, aki legjobb barátnőjével ült be egy belvárosi borozóba, ahol egész este mindössze ketten voltak a benti részen. „Félve kérdeztük meg, hogy beülhetünk-e, ha van igazolványunk. Annyira kihalt volt minden belül, és nem értettük, miért nincs ott senki.”

Anyatalálkozó, otthon felejtett kártyával

„Mi végre elszabadultunk, és ilyen anyukás bulit tartunk” – mondta el Kriszta a Metropolnak. „Már nagyon vártuk, hogy kimozdulhassunk otthonról, úgyhogy számomra teljesen mindegy, hogy terasz vagy beltér. Igaz, bár mind a ketten be vagyunk oltva, ma amúgy sem tudnánk bent ülni, mivel otthon hagytam a védettségi kártyám. A barátnőmmel a home office miatt már fél éve nem láttuk egymást, szóval nem az a lényeg, hol vagyunk, csak tudjunk végre találkozni.

Aki nincs oltva, annak nehezebb közös programot szervezni a barátaival

„Örülünk, hogy újraéledt a város, de van bennünk egy kis aggodalom, így inkább csak a barátommal ketten bulizunk” – mondta a Metropolnak Roxi, aki pár nap múlva lesz 18 éves. Eszti sem akar kimaradni a közös programokból, ezért is oltat.

„Nagyon nem szerettem volna magam beoltatni, de úgy voltam vele, hogy ha szeretnék egy jó nyarat, akkor ez elengedhetetlen” – árulta el Eszti. „Mindenképp Pfizert szeretnék, így még várok. Nagyon rossz amúgy, mert sok barátom beoltatta már magát, és így egyelőre nehezebb a közös program. Ezekből nagyon rossz kimaradni.”

A tesók kint koccintottak

„Mi hárman vagyunk testvérek, és mindannyian megkaptuk már az oltást” – mesélte Dóri és a tesója Anna, akik annak ellenére, hogy mehettek volna bentre is, mégis kint koccintottak a teraszon. „Bent nincs olyan hangulat, és kevesen vannak, meg kint tudunk cigizni. Ezek miatt még szóba se jött, hogy beüljünk.”

Fotó: Metropol

Anna applikációval igazolja, hogy megkapta az oltást

„Ma csak kiülünk, és beszélgetünk, mert a kocsmában, ahol voltunk, kezdtek nagyon sokan lenni. Nekem amúgy applikáción már van igazolásom, csak a kártyát még nem kaptam meg” – mesélte az egyetemista Anna. „Én online regisztráltam Szputnyikra, mert meguntam a várakozást a Pfizerre.”

Az egyik ismert étteremláncnál egy kézenfekvő módját választották, hogy meg tudják különböztetni az oltott és a nem oltott vendégeiket.

„Amikor ott jártunk, megkérdezték, hogy ott fogyasztjuk-e el az ételt, mi pedig kedvesen mondtuk, hogy persze” – mesélte Brigi a hétvégi vacsora élményét „Aztán rögtön jött a kérdés, hogy van-e védettségi igazolványunk, mert anélkül csak a teraszon tudnánk ülni, az viszont már tele van. Szerencsére be vagyunk oltva, és egy gyors kártyamutogatás után karszalagot kaptunk, ami azt jelezte, hogy jogosan tartózkodhatunk bent.”

A fiataloknál a Pfizer a menő

A szombati éjszakában leszólított fiatalok elképesztő arányban szavaztak az oltás mellett. A megkérdezettek vagy már beoltottak voltak, vagy oltásra vártak, de egy dologban egyetértettek: mindegyikük számára fontos volt, hogy védettségi igazolványuk legyen. Az is érdekes volt, hogy azok, akik még nem voltak beoltva, kivétel nélkül Pfizerre vártak, vagy bármire, ami mRNS alapú vakcina.

 

Szerző Doris

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orbán Viktor elindítja a Fidesz kampányát - élőben az Origón

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Kérsz egy golyót?” – Játékfegyverrel kirabolta a pizzafutárt egy férfi Hevesen

INSIDER

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba - Videó

INSIDER

"Mondjanak értem egy imát" - Daganatos a gyászoló Edina, aki már két gyermekét is eltemette

INSIDER

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjasok köre