INSIDER

Brutális változás, ekkor jön az eső és a lehűlés is

Aki csak teheti, még ezen a héten menjen szabadságra, mert hétfőtől pocsék idő várható. A jó hír az, hogy lesz még meleg és napsütéses idő szeptemberben.
  • Szerző: Ripost

Az idei nyár több hőhulláma nagyon sok embert megviselt. Így ők örülnek, hogy vége a hőségnek, míg mások szeretnék, hogy tovább folytatódjon a banánérlelő meleg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nos, a koponyeg.hu előrejelzése szerint van ok az örömre, hiszen ezen a héten napról napra egyre melegebb lesz.

Fotó: Markovics Gábor

Szerdán már 26, pénteken 29 fok várható, hétvégére pedig akár a 30 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Így érdemes még a megmaradt szabadságot vagy szabadnapokat erre az időszakra időzíteni, és betervezni valamilyen vízparti kiruccanást.

Hétfőtől aztán drasztikus változás kezdődik. Egyre jobban csökken a hőmérséklet, a hét közepén már csak 23 fokos maximumokban bízhatunk, ráadásul egész héten várható eső. Javulás csupán jövő hét végére várható, szombaton már előbújhat a nap is és 24 fok körüli maximum várható.

A nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály már évtizedek óta készíti előrejelzéseit, melyek többnyire beválnak. A Dávid-naptár szerint a jövő heti esős idő után lesz még jó idő, visszatér az indián nyár, amely egészen szeptember végéig kitart. Újabb lehűlés csak október elejétől várható.

A Nyíregyházán élõ vízépítõ mérnök, Dávid Mihály meteorológiai távprognozisairól lett híres, ugyanis éves elõrejelzése 12 ezer példányban készül hazai és külföldi üzemek, vállalkozók részére. A globális légcirkulációra épülõ elméletével 80 %-nyi pontossággal jelzi a hõingadozásokat és a csapadékos napokat az ország teruletének 5 régiójára vonatkoztatva.
MTI Fotó: Oláh Tibor

De mit mond a nemzetközi előrejelzés, az AccuWeather szeptemberre?

A jövő hét végétől már ismét zömében napos idő várható időnkénti felhősödéssel és 23-24 fokos maximumokkal. Húsz fok alá mindössze szeptember utolsó napján csökkenhet a hőmérséklet, ekkor 18 fok várható, ahogy október első napjaiban is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?