INSIDER

Brutális gyilkosság: hidegvérrel megfojtotta főbérlőjét, majd rágyújtotta a lakást

A budapesti nyomozók befejezték annak a 28 éves férfinek az ügyét, aki megölte főbérlőjét, miután a lakbér kapcsán nem tudott vele egyezségre jutni.
  • Szerző: Ripost

Arról érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy Budapest VII. kerületében egy István utcai lakásból füst árad. A kiérkező tűzoltók az oltás közben egy elszenesedett holttestet és egy elpusztult kutyát találtak, valamint a lakás falán és a padlón vérnyomokra lettek figyelmesek. A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a 49 éves férfi halálát idegenkezűség okozta, majd a rendőrök 20 percen belül elfogták azt a 27 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta az elhunyt szobáját. A nyomozók a 27 éves férfi szobájában véres ruhadarabokat és egy véres kést is lefoglaltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

A nyomozás adatai szerint az elhunyt férfi egy héttel korábban két szobát adott ki a sátoraljaújhelyi B. Jánosnak és a férfi három ismerősének, akiknek a beköltözést követően fizetési nehézségei támadtak. A 27 éves férfi még tavaly január 28-án délelőtt fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, aki azonban ragaszkodott a bérleti díj kifizetéséhez, és azt mondta, amennyiben nem fizetnek, ki kell költözniük a lakásból. Az egyezkedés ezután veszekedéssé fajult és B. János a 49 éves férfit először egy késsel többször megszúrta, majd megfojtotta. A főbérlő holttestét ezután B. János behúzta a szobájába, majd a férfi kutyáját is a szobába csukta és felgyújtotta a lakrészt.

A férfit őrizetbe vették és kihallgatták, azóta is letartóztatásban van. A nyomozás vizsgálati szakaszában most a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?