INSIDER

Brutális állatkínzás: kalapáccsal szilánkosra törte kutyája koponyáját a fonyódi férfi

A 60 éves férfi dührohamot kapott, miután kutyája több nyulat is megölt.
  • Szerző: Ripost

Állatkínzás bűntette miatt gyorsított eljárásban vonta felelősségre a bíróság azt a 60 éves férfit, aki bosszúból kalapáccsal törtbe be saját kutyájának a koponyáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fonyódon élő férfi két kutyát, illetve nyulakat és szárnyasokat is tartott a lakóhelyén, azonban egyik kutyája 2020 júliusában több nyulat, majd néhány nappal később egy libát is elpusztított.

Mialatt a férfi a kutya által elpusztított állatokat földelte el, rendkívül indulatossá vált, és a kutyát a kiásott gödörhöz húzta, majd bosszúból egy fémkalapáccsal két alkalommal fejbe ütötte. A további bántalmazással pedig csak azért hagyott fel, mert a vonyító állat hangját hallva a szomszédja értesítette a fonyódi rendőröketírja a Bors.

Fotó: bors

Az ütések következtében a kutya fejbőre felszakadt, a koponyacsontja szilánkosra tört, életét csak a szakszerű állatorvosi ellátás mentette meg. Az állatot a bántalmazást követően egy menhelyre szállították, ahol a további orvosi kezelést és megfelelő ellátást kapott.

Tárgyalására október 5-én került sor, ahol a büntetlen előéletű vádlott megbánta tettét, ezért vele szemben hat hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?