INSIDER

Brüsszel azt akarja, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba és az iskolákba

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy példátlan kampány indult Magyarország ellen.
  • Szerző: Ripost

A szokásostól eltérően nem csütörtökön tartotta meg a Kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely, hanem azonnal a kormányülés után beszámoltak a legfrissebb fejleményekről.

A miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy példátlan kampány indult Magyarország ellen. Kijelentette: tűrhetetlen, hogy az egész ügyet egy olyan máltai képviselőre bízták, akit bosszúpornóért ítéltek el. Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjenek be az oktatási intézményekbe, a kormány nem enged – tette hozzá. A gyermekvédelem állami feladat, és az uniós alapjogi charta is ezt szabályozza. Brüsszel nem mondhatja, meg, hogy ki hogyan neveli a gyermekét – tette hozzá.

Budapest, 2021. július 7.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én.
MTI/Illyés Tibor

„A gyermekvédelem állami feladat, és az uniós alapjogi charta is ezt szabályozza. Brüsszel nem mondhatja, meg, hogy ki hogyan neveli a gyermekét” – tette hozzá.

A járványügyi helyzetről azt mondta, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Gulyás közölte, hogy jó eséllyel lesz negyedik hullám, de mindegyik oltás megfelelő védettséget nyújt a mutációkkal szemben is. A delta vírus variáns sokkal gyorsabban terjed, mint az eddigiek. Ezért egy új oltási kampányt indít a kormány, amivel lehetővé válik, hogy a háziorvosok a hatvan éven felüliek esetében akár házhoz is menjenek, hogy beadják bármelyik választható vakcinát.

„Napok óta olyan betegek haltak meg, akik nem voltak beoltva” – tájékoztatott Gulyás Gergely.

A zöld kártyák igénylése folyamatos, félmillió állítottak már ki. Ha külföldre utazik valaki, akkor a konzuli szolgálatnál tájékozódjon, hogy az adott országba milyen feltételekkel lehet utazni.

Építőanyagot csak engedély esetében lehet kivinni Magyarországról november elsejétől. A miniszter elmondta, hogy kiegészítő bányajáradékot vezetnek be bizonyos termékek esetében. A bányászati kitermelési kötelezettség idejét két évről egy évre csökkentik.

Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest, a foglalkoztatottság 55 ezer fővel magasabb. A nyári hónapokban tovább javulhat a helyzet, és foglalkoztatási csúcs is születhet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?