INSIDER

Breaking: koronavírus gyanúval vittek kivizsgálásra egy 18. kerületi tanárt, több tucat gyerekkel érintkezett

A tanár több gyerekkel is érintkezett.
  • Szerző: Ripost

„Koronavírus gyanúval kivizsgálásra vittek ma egy tüneteket produkáló pedagógust, akinek a kórházban lévő családtagjáról bebizonyosodott, hogy fertőzött„ – tudatta közösségi oldalán Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint írja, a pedagógus hölgy 7 napon át XVIII. kerületi általános iskolás gyerekekre felügyelt a sarkadi Arany János kollégiumban szervezett nyári táborban. Ezalatt két, 45 fős iskolás csapattal, a XVIII. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba. Az első iskolából már hazamentek a gyerekek, a Brassó iskola diákjai szombaton fejeznék be a tábort.

„Az ügyben a következő lépésekről döntöttem:

Levélben kértem az érintett szülőket, hogy a pedagóguson elvégzett megismételt teszt eredményéig ne vigyék haza a gyermekeket. Szeretnénk ezzel elkerülni, hogy ötven kerületi család kerüljön karanténba. Az önkormányzat átvállalja a tábor plusz napjainak költségét, annak érdekében, hogy az érintett családoknak ez a váratlan helyzet ne jelentsen semmilyen plusz anyagi terhet. Megrendeltük a gyermekek és kísérőik koronavírus tesztjeit is. Hivatalosan akkor lehet kimondani, hogy a pedagógus nem jelentett veszélyt a diákok egészségére, ha 48 órán belül két tesztje is negatív, de erre legalább hétfő délutánig várni kell. Hétfőn, a második teszt eredményének ismeretében újabb intézkedéseket hozunk. Addig is folyamatosan tájékoztatok mindenkit a fejleményekről” - fogalmazta meg lépéseiket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?